ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο για τον ρόλο των εκπαιδευτικών σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Η Έδρα UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Frederick, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου συνδιοργανώνουν το 22ο Συνέδριο του Ομίλου, με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί σε ένα μεταβαλλόμενο παρόν και ένα απροσδιόριστο μέλλον: Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο μας». 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου μεταξύ των ωρών 08:30-13:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ερευνήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, θα είναι η κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου, με θέμα: «Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού στη μετάβαση προς το σύγχρονο σχολείο». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθυντής της Έδρας UNESCO, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Έλενα Χατζηκακού, και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, κ. Δημήτρης Μικελλίδης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συνδράμει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε μια εποχή προκλήσεων και πολλαπλών αντεγκλήσεων. Οι εισηγήσεις θα καλύπτουν τρεις θεματικές, της Δια βίου μάθησης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Εκπαίδευσης για Βιώσιμη Ανάπτυξη (οικονομία/περιβάλλον/κοινωνία), και αναμένεται να προτείνουν διεξοδικές προσεγγίσεις στα επιμέρους ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών δεδομένων και στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Frederick θα παρουσιάσουν εισηγήσεις στο Συνέδριο. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Καδής, θα μιλήσει για την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ενώ η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγήτρια Ρίτα Παναούρα, θα μιλήσει για τη Δία Βίου Εκπαίδευση και τον ρόλο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην επιμόρφωση και κατάρτιση του/της εκπαιδευτικού. Για την ποιοτική εκπαίδευση και ενσωμάτωση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών στην εκπαίδευση θα μιλήσει η Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξ αποστάσεως Μάθησης του Πανεπιστημίου Frederick.

Ολόκληρο τo πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, εδώ.

Την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι: κ. Δημήτρης Μικελλίδης, Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Δρ Έλενα Χατζηκακού, Καθ. Ρίτα Παναούρα, κ. Αντρέας Παπούλας, Δρ Άντρη Μιχαήλ, Δρ Μαρία Διάκου, Δρ Σαλώμη Χατζηνεοφύτου, Δρ Ξένια Κυριάκου, κ. Πραξιτέλης Πραξιτέλους, Δρ Νάνσια Κυριάκου, κα Μαρία Χαριλάου, Δρ Δέσπω Κυπριανού, κ. Σάββας Παλαίχωρος και Δρ Λουκία Κωνσταντίνου.

Οι εισηγήσεις θα παρουσιαστούν σε τρεις παράλληλες συνεδρίες, με τους/τις συνέδρους να έχουν την ευκαιρία επιλογής παρακολούθησης των θεμάτων που τους/τις ενδιαφέρουν κάθε φορά.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω του λογαριασμού τους στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια».

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές/τριες και φοιτητές/τριες μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά εδώ, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Previous article icon-grid View all articles Next article