STAFF
PROFILE

Dr. Despina Charalambous
Lecturer

Dr. Despina Charalambous

Department
Pharmacy
Post
Email
hsc.cd at frederick.ac.cy
Short CV

Η Δρ. Δέσποινα Χαραλάμπους φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Χημείας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Μοριακή Ιατρική στο Imperial College London. Έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών όπου και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στην Μοριακή Βιολογία. Από το 2009 και μετά εργάστηκε σαν Τεχνική Διευθύντρια σε ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια τροφίμων και νερών της Λευκωσίας. Από το 2013 η Δρ. Χαραλάμπους – Καζαντζή εργάζεται σαν Λέκτορας στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick. Διδάσκει τα θεωρητικά μαθήματα «Χημεία Τροφίμων και Επιστήμη Διατροφής», «Μοριακή Βιολογία», «Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία» καθώς επίσης και τα εργαστηριακά μαθήματα «Μοριακή Βιολογία», «Μικροβιολογία», «Χημεία Τροφίμων και Επιστήμη Διατροφής», «Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία», και «Βιοχημεία» στο προπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της επικεντρώνονται στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και στο ρόλο των φαρμακευτικών παραγόντων στην εξέλιξη των ασθενειών συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών προϊόντων. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε φυσικά προϊόντα και νευροεκφυλιστικές ασθένειες σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) και μέλος της βιος-Society of Biological Sciences. Από το 2016 είναι εξωτερικός συνεργάτης του ΚΟΠΠ (Συντονιστής Αξιολογητής για το ISO15189:2012 και ISO17025:2017).

Dr. Despina Charalambous studied Chemistry at the University of Cyprus and she continued her studies with MSc Molecular Medicine at Imperial College London. She was accepted at the University of Cyprus at the Department of Biological Sciences for her PhD in Molecular Biology. She worked as a Lab Manager in private accredited laboratories in Nicosia. Since 2013, Dr. Charalambous is working as a Lecturer in the Department of Pharmacy at Frederick University. She teaches the undergraduate courses of Food Chemistry and Nutritional Analysis, Molecular Biology and Pharmaceutical Biotechnology as well as the lab courses Molecular Biology, Microbiology, Food Chemistry and Nutritional Analysis, Pharmaceutical Biotechnology and Biochemistry. Dr. Charalambous’s research interests focuses on neurodegenerative diseases and the role of pharmaceutical agents in the progress of the diseases, including natural products. She is a member of the Pancyprian Union of Chemists and the βιος-Society of Biological Sciences. Since 2016, she is an external collaborator of CYS (Lead Assessor for ISO15189:2012 and ISO17025:2017).

Go back