Ανοικτό στο κοινό Διαδικτυακό Σεμινάριο με τον διακεκριμένο Έλληνα Ψυχοθεραπευτή Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη

Στο επίκεντρο της συζήτησης η ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρό αβεβαιότητας

Το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρό αβεβαιότητας», με τον διακεκριμένο Έλληνα παιδοψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας, συγγραφέα και επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Frederick Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 στις 16:00, προσφέρεται δωρεάν και είναι ανοικτό στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων και να συμμετέχουν στο σεμινάριο ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://frederick.zoom.us/webinar/register/7115867334078/WN_d_HHKXpcT-CKnOgRwlcjzQ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στον Δρ. Καραγιάννη κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Το διαδικτυακό σεμινάριο έχει ως στόχο να βοηθήσει και να ενδυναμώσει το ευρύ κοινό στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και της αβεβαιότητας που επέφερε η πανδημία του Covid-19. Η ψυχική ανθεκτικότητα αφορά το σύνολο δεξιοτήτων που ο καθένας μπορεί να μάθει και να αναπτύξει προκειμένου να μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που συναντά. Τα αποθέματα της ψυχικής ανθεκτικότητας είναι μια σημαντική πηγή σε περιόδους κρίσης για να αποφευχθεί η ψυχολογία του φόβου και του πανικού.

Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της ψυχικής υγείας είναι μείζονος σημασίας στη χρονική περίοδο που διανύουμε, το Πανεπιστήμιο Frederick προγραμματίζει σειρά διαδραστικών διαδικτυακών ενεργειών για το κοινό με αυτή τη θεματολογία, ενώ έχει ήδη προηγηθεί διαδικτυακό σεμινάριο με τον Δρ. Καραγιάννη που απευθυνόταν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick.  

Ο Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης, MD, PhD, είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας, Ιδρυτής του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick, μέλος διεθνών επιστημονικών οργανισμών και συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως «Η Αδικία που Πληγώνει», «Έρωτας ή Τίποτα», «Αλλάζει ο άνθρωπος», κ.ά.