ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

2 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα στην Κύπρο, διετούς φοίτησης, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Επίπεδο

Δίπλωμα

Διάρκεια

2 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

2 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα στην Κύπρο, διετούς φοίτησης, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Επίπεδο

Δίπλωμα

Διάρκεια

2 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

  • Πρόγραμμα δύο κατευθύνσεων με σκοπό την κατάρτιση τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων με δύο ειδικότητες: α. Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτηρίων και β. Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
  • Η κατεύθυνση Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτηρίων παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για εγκαταστάσεις στον κατασκευαστικό τομέα όπως ψυκτικά, θερμάνσεις, υδραυλικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανυψωτικά και ανελκυστήρες και καταρτίζει επαγγελματίες τεχνικούς σε ημικρατικούς οργανισμούς ή στον δημόσιο τομέα, τεχνικούς Μηχανολογικών Υπηρεσιών Κτηρίου, κ.α.
  • Η κατεύθυνση Μεταλλικών Κατασκευών παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για επεξεργασία μεταλλικών στοιχείων εφαρμόζοντας τεχνικές κοπής, συγκόλλησης (παράλληλα οι φοιτητές/τριες μας πιστοποιούνται από τη Nordtest στο ανώτατο επίπεδο), τόρνου, φρέζας, συναρμολόγησης κ.α.
  • Ευκαιρίες απασχόλησης στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της Κύπρου, αφού η ζήτηση για πλήρωση θέσεων εργασίας σε αυτό τον τομέα είναι τεράστια με τη μετατόπιση του κατασκευαστικού τομέα στις μεταλλικές κατασκευές.
  • Μεγάλη προοπτική στον τομέα της Ενέργειας, στα συστήματα κλιματισμού, στα υδραυλικά συστήματα και συστήματα νερού, στον ανυψωτικό εξοπλισμό και στους ανελκυστήρες, στην επεξεργασία και εγκατάσταση μεταλλικών στοιχείων που αφορά εξειδικευμένους συγκολλητές και τεχνικούς μηχανουργείου που είναι άριστοι χρήστες μηχανημάτων κοπής και επεξεργασίας μετάλλων, όπως τόρνοι και φρέζες.
  • Θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την εφαρμογή και τη συντήρηση κτηριακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
  • Ακαδημαϊκό προσωπικό με πολυετή πρακτική εμπειρία και τεχνική εξειδίκευση στο αντικείμενό τους.
  • Εργαστηριακές ασκήσεις στα εξειδικευμένα εργαστήρια του προγράμματος και πρακτική άσκηση που δίνει τη δυνατότητα απόκτησης εμπειριών και δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
  • Απογευματινά και βραδινά μαθήματα ώστε οι φοιτητές/τριες να μπορούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις.
  • Το πρόγραμμα προσφέρεται στη Λευκωσία.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Το Frederick Institute of Technology θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Frederick Institute of Technology μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:

Υποτροφίες

Παρέχουμε στους/στις φοιτητές/τριες υποτροφίες με βάση την επίδοσή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επίδοσή τους στο Frederick Institute of Technology. Με βάση τα πιο πάνω, για το πρώτο έτος σπουδών, το ποσοστό έκπτωσης μπορεί να κυμανθεί από 10% μέχρι 100% και για το δεύτερο από 5% μέχρι 50%. Υποτροφίες προσφέρονται επίσης για διάκριση στον αθλητισμό.

Κρατική Χορηγία

Επιπλέον, οι φοιτητές/τριες του Frederick Institute of Technology δικαιούνται την κρατική χορηγία με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, η οποία μπορεί να φτάσει και μέχρι το ποσό των €3420.

Οικονομική στήριξη

Παρέχουμε ειδικές μειώσεις διδάκτρων ως ακολούθως:

  • Μείωση διδάκτρων ύψους 5% στον κάθε φοιτητή/τρια σε περιπτώσεις ταυτόχρονης φοίτησης δύο αδερφιών και 10% στον κάθε φοιτητή/τρια σε περιπτώσεις ταυτόχρονης φοίτησης τριών ή περισσότερων αδερφιών στο Πανεπιστήμιο Frederick ή στο Frederick Institute of Technology.
  • Μείωση διδάκτρων ύψους 10% σε παιδιά, σύζυγο ή αδέλφια των αποφοίτων μας.

Παρέχουμε επίσης:

  • Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Φοιτητές/τριες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα μπορούν να υποβάλουν γραπτή αίτηση για οικονομική στήριξη.
  • Ειδική έκπτωση σε φοιτητές/τριες από πολύτεκνες οικογένειες.
contact-us-img

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων

Καλωσόρισες στο
Frederick Institute of Technology

Στη διάρκεια των σχεδόν 60 χρόνων εκπαιδευτικής πορείας, το Frederick Institute of Technology (FIT) έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Κύπρο. Σήμερα λειτουργεί τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό παρέχοντας εξειδικευμένα διετή προγράμματα σπουδών υψηλού επιπέδου.

Το Frederick Institute of Technology αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για άτομα που αναζητούν ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα κατάλληλα εφόδια για άμεση εργοδότηση. Διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Προσφέρουμε σε όλους τους/τις φοιτητές/τριες μας εξειδικευμένες, υποστηρικτικές υπηρεσίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των σπουδών τους, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή, προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, και να μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες.

Στόχος μας είναι να σε βοηθήσουμε να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Frederick Institute of Technology
και τα προγράμματά του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy