Σπουδές στην Κύπρο

Η Κύπρος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο και καλύπτει έκταση 9,359 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πληθυσμό περίπου 800,000 κατοίκων.

Η Κύπρος διαθέτει ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο με πευκώδη όρη και αμμώδεις παραλίες. Έχει πολύ μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας με μεγάλα ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Το νησί, λόγω της τοποθεσίας του έχει μια πλούσια ιστορία με πολλούς κατακτητές που αρχίζει από την αρχαιότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μία από τις βασικές βιομηχανίες του νησιού είναι ο τουρισμός.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ. Η Κυπριακή κοινωνία είναι μια κοσμοπολιτική και φιλόξενη κοινωνία που λειτουργεί μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.  Απολαμβάνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη και έχει σύγχρονες υποδομές σε θέματα υπηρεσιών, οδικού δικτύου και τηλεπικοινωνιών. Λειτουργούν δύο διεθνή αεροδρόμια με καθημερινές πτήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές και Ασιατικές πόλεις.

Τα πιο πάνω συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για να επενδύσει κάποιος στις σπουδές του!

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο