ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Νέο τετραετές Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας στη Λεμεσό, με τον μεγαλύτερο αριθμό ωρών εκπαίδευσης σε κλινικούς χώρους
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Νέο τετραετές Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας στη Λεμεσό, με τον μεγαλύτερο αριθμό ωρών εκπαίδευσης σε κλινικούς χώρους
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

  • Νέο, πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, το μοναδικό στο είδος του που προσφέρεται από πανεπιστημιακό ίδρυμα στη Λεμεσό.
  • Πρόκειται για το πλέον επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας που προσφέρεται στην Κύπρο.
  • Εξειδίκευση σε διάφορες φυσικές μεθόδους και τεχνικές φυσικοθεραπείας, όπως θεραπευτική άσκηση, τεχνικές κινητοποίησης, ηλεκτροθεραπεία και άλλες, με σκοπό την αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος.
  • Εκπαίδευση και έρευνα σε τέσσερα καινούρια εργαστήρια με υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό, επιστημονικά όργανα μέτρησης και αποκατάστασης των παθολογιών του μυοσκελετικού, νευρολογικού, καρδιοαναπνευστικού συστήματος και άλλων συστημάτων.
  • Κλινική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, κέντρα αποκατάστασης και αθλητικά σωματεία.
  • Διδάσκουν καταξιωμένοι/ες φυσικοθεραπευτές/τριες και άλλοι/ες επαγγελματίες υγείας, με πολυετή διδακτική, ερευνητική και κλινική εμπειρία.
  • Μαθήματα Κλινικής Άσκησης σε Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης και άλλους οργανισμούς από το πέμπτο εξάμηνο σπουδών και εξάμηνη πρακτική άσκηση με κλινική εργασία επί 26 συνεχόμενες εβδομάδες (σύνολο 1040 ώρες) στο τελευταίο εξάμηνο.
  • Πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης με την ένταξη των φυσικοθεραπευτών/τριών στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) και τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη βελτίωσης της μετατραυματικής ή μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Θα μπορείς να εργαστείς σε νοσηλευτικά ιδρύματα του δημόσιου τομέα, σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε κέντρα αποκατάστασης, σε αναρρωτήρια και στέγες ηλικιωμένων, σε αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία και ως ελεύθερος/η επαγγελματίας σε ιδιωτικό Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ή σε κατ΄ οίκον επισκέψεις ασθενών.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

  • Το πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επίσημων Συλλόγων Φυσικοθεραπευτών εντός και εκτός Ευρώπης. Αποφοιτώντας από το πρόγραμμα θα αποκτήσεις άδεια άσκησης επαγγέλματος με την εγγραφή σου στο Μητρώο Φυσιοθεραπευτών, μετά από αίτηση στο Συμβούλιο Εγγραφής Φυσιοθεραπευτών και Φυσιοθεραπευτηρίων Κύπρου ενώ θα εγγραφείς ως μέλος στον Παγκύπριο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών.
contact-us-img

Περισσότερες πληροφορίες

Φυσικοθεραπεία

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy