ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

JOIN THE JOURNEY
Εξ αποστάσεως Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ
Επίπεδο

Μεταπτυχιακό

Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σκοπός του προγράμματος είναι η σε βάθος γνώση του Δικαίου της Ένωσης, του δικαίου που συνιστά μία ιδιαίτερη και αυτόνομη έννομη τάξη. Απευθύνεται σε Δικηγόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και σε στελέχη εταιριών, φορέων και οργανισμών, που στοχεύει να εφοδιάσει με τα απαραίτητα προσόντα για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και επίλυση προβλημάτων σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, εφόδια χρήσιμα για μια ευρύτατη αγορά εργασίας.

  • Το Πρόγραμμα προσφέρεται εξ αποστάσεως. Αποτελεί συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και θα απονέμεται κοινός τίτλος σπουδών.
  • Παρέχει θεωρητική και πρακτική νομική ανάλυση ως εργαλεία για την ερμηνεία του Ευρωπαϊκού Δικαίου
  • Δίνει τη δυνατότητα για εμβάθυνση και διεύρυνση των γνώσεων σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
  • Αποσκοπεί στην ακαδημαϊκή κατάρτιση των συμμετεχόντων και την επαγγελματική ανάπτυξή τους.
  • Καλύπτει ολοκληρωμένα και σφαιρικά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και των λειτουργιών της Ένωσης, απαραίτητη για όλους τους δικηγόρους - νομικούς σήμερα.
  • Καλύπτει θέματα οικονομίας, εμπορίου, ανταγωνισμού, ενιαίας εσωτερικής αγοράς, αλλά και τομείς όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, την πληροφορική, την ασφάλεια, την ποινική δικαιοσύνη, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυτιλία και τη δικαστική συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Aναγνώριση σπουδων

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσημο φορέα αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Πανεπιστήμιο Frederick μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:
contact-us-img

Για πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες των προγραμμάτων Τεχνών και Σχεδιασμού, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του τμήματος:

EULaw.frederick.ac.cy

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2022 κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.
Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στο νούμερο 294 ανάμεσα σε 1101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στο νούμερο 425 διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 1948 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 10 κατηγορίες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#294
General Ranking Multirank 2021
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 301-400
The Impact Rankings 2022

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy