JOIN THE JOURNEY IN ENGINEERING AND TECHNOLOGY

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα

Ελληνική

JOIN THE JOURNEY IN ENGINEERING AND TECHNOLOGY

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

JOIN THE JOURNEY IN ENGINEERING AND TECHNOLOGY

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα

Ελληνική

JOIN THE JOURNEY IN ENGINEERING AND TECHNOLOGY

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Υποτροφίες 50% σε όλα τα προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής

Στο Πανεπιστήμιο Frederick, μέρος της πολιτικής μας είναι η διαχρονική προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στη Μηχανική, την Επιστήμη και την Τεχνολογία, συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του φυλετικού χάσματος σε αυτούς τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουμε ειδικές υποτροφίες σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν σε προπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα Μηχανικής και Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και ισχύουν για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. Από το δεύτερο έτoς σπουδών οι υποτροφίες μπορούν να ανανεωθούν με βάση ειδικό σχέδιο.

H Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου προσφέρει πάνω από 25 προγράμματα σπουδών και διακρίνεται για την πολύχρονη επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, το εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό και το πλούσιο ερευνητικό της έργο.

Aναγνώριση σπουδών

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Πανεπιστήμιο Frederick μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:
contact-us-img

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υποτροφιών και την εκστρατεία στην ιστοσελίδα:

www.frederick.ac.cy/women-in-STEM

Διαδικασία αίτησης

Για να υποβάλεις αίτηση, συμπλήρωσε την αίτηση εισδοχής του Πανεπιστημίου και προώθησέ την στο email adminfo@frederick.ac.cy μαζί με αντίγραφο του απολυτηρίου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της πολιτικής σου ταυτότητας.

Μακροπρόθεσμη εκστρατεία

Το πρόγραμμα υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης εκστρατείας του Πανεπιστημίου Frederick με τίτλο “To all women & girls: Join the journey in Engineering, Science and Technology”, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, κας Τζόζη Χριστοδούλου.

Στόχος της εκστρατείας είναι η μείωση του φυλετικού χάσματος στα σχετικά προγράμματα σπουδών αλλά και στον επαγγελματικό στίβο.

Πέρα από τις υποτροφίες, η εκστρατεία περιλαμβάνει διοργάνωση σειράς βιωματικών εργαστηρίων για κορίτσια και έφηβες στους χώρους του Πανεπιστημίου Frederick, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να κατασκευάσουν και να λύσουν προβλήματα με εφευρετικότητα, αναλυτική σκέψη και φαντασία ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τους τομείς STEM.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει ενώσει δυνάμεις με πετυχημένες γυναίκες στους τομείς αυτούς, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια όλων των ηλικιών, και μοιράζεται τις ιστορίες τους.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Το σκεπτικό πίσω
από την εκστρατεία

Σήμερα μόνο το 30% ερευνητών του κόσμου είναι γυναίκες. Στα 120 χρόνια ιστορίας των βραβείων Νόμπελ στην ιατρική, τη φυσική και τη χημεία, τα βραβεία απονεμήθηκαν 599 φορές σε άνδρες και 23 φορές σε γυναίκες.

Παρόλη την προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα για να ενθαρρυνθούν τα κορίτσια και οι γυναίκες να εμπλακούν στην τεχνολογία και τη μηχανική, η συμμετοχή τους σε αυτούς τους τομείς παραμένει δυσανάλογη.

Αυτό σημαίνει απώλεια ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού για τους τομείς αυτούς, που αναμφίβολα το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τον αυξανόμενο αριθμό θέσεων εργασίας. Σημαίνει όμως και ότι οι γυναίκες αποκλείονται από τους τομείς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και από επαγγέλματα με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και ελκυστικά πακέτα αποδοχών.

Τα κορίτσια και οι γυναίκες έχουν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, γιατί φέρνουν μαζί τους διαφορετικές εμπειρίες, αντιλήψεις και ιδέες. Η ίση εκπροσώπηση των αγοριών και των κοριτσιών στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής θα συμβάλει στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και θα μας οδηγήσει σε έναν πιο δίκαιο, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο κόσμο.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy