ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα

Ελληνική

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Σφαιρική εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική με δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

Επιλέγοντας το πρόγραμμα αυτό, θα αποκτήσεις σφαιρική εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική αλλά και εξειδίκευση στην κτιριολογική σύνθεση, στον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό με έμφαση στην αρχιτεκτονική τεχνολογία. Ψηφιακά και συμβατικά εργαλεία, τα οποία θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιείς στα εργαστήρια σχεδιασμού, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις πρωτότυπες συνθέσεις, αισθητικά άρτιες και πρακτικά εφαρμόσιμες. Το πρόγραμμα οδηγεί σε απόκτηση ενοποιημένου τίτλου σπουδών Πτυχίου και Μάστερ.

 • Ανάπτυξη ικανότητας σύνθεσης των αισθητικών, περιβαλλοντικών και κατασκευαστικών παραμέτρων της αρχιτεκτονικής.
 • Διαμόρφωση αρχιτεκτόνων μηχανικών με ευαισθησία στις τοπικές ιδιαιτερότητες.
 • Διακεκριμένοι αρχιτέκτονες - ακαδημαϊκοί με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση.
 • Ερευνητικές συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Χάρη σε αυτές τις συνεργασίες, μπορείς να εργαστείς σε έργα τα οποία θα δεις να υλοποιούνται στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.
 • Συμβολή στην αποτύπωση και τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Κύπρο και την Ελλάδα και να συμμετέχεις σε μελέτες αποκατάστασης κτιρίων με ιστορία εκατοντάδων χρόνων.
 • Σύγχρονα εργαστήρια και πλήρως εξοπλισμένες ερευνητικές υποδομές.
 • Σφαιρική ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια παραγωγική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 • Δεκάδες πρώτες θέσεις και διακρίσεις φοιτητών σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Aναγνώριση σπουδων

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσημο φορέα αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού – Integrated Master έχει επίσης αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το άρθρο 21(7) της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/EC για τις απαιτούμενες δεξιότητες των αρχιτεκτόνων.
 • Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Πανεπιστήμιο Frederick μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:
contact-us-img

Για πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

architecture.frederick.ac.cy/

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2021 κατατάχθηκε στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη γενική κατάταξη, στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση, και στα καλύτερα 25% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους. Στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε Νο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#201
General Ranking Multirank 2020
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
#89
Quality Education THE Impact Rankings

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy