ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα

Ελληνική

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Σφαιρική εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική με δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα

Ελληνική

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ - INTEGRATED MASTER

JOIN THE JOURNEY
Σφαιρική εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική με δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Διάρκεια

5 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

 • 5ετές δίπλωμα - Integrated Master που οδηγεί σε ενοποιημένο τίτλο σπουδών Πτυχίου και Master Αρχιτέκτονα Μηχανικού, που προσφέρεται μόνο σε επίλεκτα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. 
 • Αναγνωρισμένο από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.), τον θεσμοθετημένο επαγγελματικό οργανισμό όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.  
 • Αναγνωρισμένο με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/EC, ώστε να μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμά σου σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. 
 • Εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, αποτελούμενο από διακεκριμένους/ες αρχιτέκτονες/πολεοδόμους - ακαδημαϊκούς με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση. 
 • Ψηφιακά και συμβατικά εργαλεία σε εξειδικευμένα εργαστήρια: 6 Σχεδιαστήρια (Studios), Computer Labs με 3D printer και plotter και Εργαστήριο προπλασμάτων.
 • Συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς όπου θα έχεις την ευκαιρία να εργαστείς σε πραγματικά πρότζεκτ. 
 • Ερευνητικές συνεργασίες του Τμήματος με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, χάρη στις οποίες θα δεις να υλοποιούνται στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. 
 • Συμβολή στην αποτύπωση και τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε Κύπρο και Ελλάδα και να συμμετέχεις σε μελέτες αποκατάστασης κτιρίων με ιστορία εκατοντάδων χρόνων.  
 • Διαμόρφωση Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με ευαισθησία στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ικανότητα σύνθεσης των αισθητικών, περιβαλλοντικών και κατασκευαστικών παραμέτρων της αρχιτεκτονικής. 
 • Σφαιρική ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια παραγωγική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Aναγνώριση σπουδών

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού – Integrated Master έχει επίσης αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το άρθρο 21(7) της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/EC για τις απαιτούμενες δεξιότητες των αρχιτεκτόνων.
 • Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 
contact-us-img

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών Αρχιτέκτονα Μηχανικού (Diploma - Integrated Master) επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

architecture.frederick.ac.cy

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια κατατάχθηκε στην 100ή θέση.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στη 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει καταταχθεί δεύτερο ανάμεσα σε 20 κυπριακά και ελληνικά Πανεπιστήμια που έχουν συμμετέχει στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 7 δείκτες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy