ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ

JOIN THE JOURNEY
Κατάρτιση σε όλους τους τομείς του δικαίου και πλήρης αναγνώριση από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ

JOIN THE JOURNEY
Κατάρτιση σε όλους τους τομείς του δικαίου και πλήρης αναγνώριση από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

 • Πλήρως αναγνωρισμένο από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για εγγραφή στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο μετά από σχετικές εξετάσεις.
 • Εξειδίκευση στο Κυπριακό ή στο Ελληνικό Δίκαιο, θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλους τους τομείς του Δικαίου.
 • Αντίστοιχη ύλη και συγγράμματα με τις Νομικές Σχολές στην Ελλάδα.
 • Εξασφάλιση εγγραφής στα μητρώα των Δικηγόρων στην Ελλάδα κατόπιν σχετικών εξετάσεων.
 • Μαθήματα που καλύπτουν τις εξελίξεις στον χώρο της νομικής επιστήμης: Τεχνολογία, Προσωπικά Δεδομένα, Κυβερνοασφάλεια, Τεχνητή Νοημοσύνη, Κρυπτονομίσματα κ.ά.
 • Καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, έγκριτοι/ες νομικοί, εν ενεργεία δικηγόροι, και πρώην δικαστές.
 • Φοιτητές και φοιτήτριες μας ξεχωρίζουν σε διαγωνισμούς ανάμεσα σε φοιτητές/τριες ελληνικών και κυπριακών Πανεπιστημίων.
 • Απόφοιτοι/ες διαπρέπουν σε δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρείες, στον δημόσιο τομέα, στα δικαστήρια, σε ασφαλιστικές και ναυτιλιακές εταιρείες.
 • Διασυνδέσεις και συνεργασίες με τοπικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς.
 • Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, διαγωνισμούς, summer schools, επίσκεψη σε θεσμούς στην Κύπρο και την Ευρώπη.
 • Διοργάνωση και φιλοξενία του FREDMUN, της πρώτης και μοναδικής προσομοίωσης Οργάνων Ηνωμένων Εθνών σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Κύπρο.
 • Συμμετοχή σε Συνέδριο Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του προγράμματος UN TOGETHER.
 • Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Το πρόγραμμα Νομικής είναι αναγνωρισμένο από το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για εγγραφή στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και στους Δικηγορικούς Συλλόγους στην Ελλάδα κατόπιν σχετικών εξετάσεων.
contact-us-img

Περισσότερες πληροφορίες

Νομική

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy