ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Καθιερωμένα προγράμματα σπουδών με 25 χρόνια προσφοράς και δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

 • Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού
 • Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων

 • Σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα σπουδών που παρέχουν επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις
 • Έντονη εργαστηριακή υποστήριξη των μαθημάτων
 • Πρακτική άσκηση φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς
 • Στενή συνεργασία με αντιπροσωπίες οχημάτων για πρακτική άσκηση των φοιτητών του προγράμματος μηχανολόγου μηχανικού οχημάτων
 • Εξαίρετο και έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό με ειδίκευση στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται
 • Συμμετοχή φοιτητών στους συναρπαστικούς διεθνείς διαγωνισμούς FORMULA STUDENT. Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν επίλεκτες ομάδες από διάφορα Πανεπιστήμια και καλούνται να αναπτύξουν το δικό τους αγωνιστικό όχημα τύπου Formula.
 • Έντονη ερευνητική δραστηριότητα σε τομείς αιχμής
 • Σημαντικές επιτυχίες φοιτητών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στον δημόσιο / ημικρατικό τομέα καθώς και σε παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς.
 • Σύγχρονα εργαστήρια και άρτια εξοπλισμένες ερευνητικές μονάδες με την ενεργή συμμετοχή φοιτητών:
  • Εργαστήρια Βασικών Μηχανολογικών Δεξιοτήτων, Αντοχής Υλικών, Ρευστομηχανικής Επιστήμης, Θερμοδυναμικής Επιστήμης, Μεταφοράς Θερμότητας & Διαχείρισης Θερμότητας Οχημάτων, Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού, Μηχανολογικών Κραδασμών & Δυναμικής Μηχανών, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Μηχανολογικών Συστημάτων Ελέγχου, Στερεών Σωμάτων, Οργάνων Λήψης Δεδομένων, Υδραυλικών και Πνευματικών Συστημάτων, Εργαστήριο CAD/ CAM, Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανικής (Συντήρησης & Σταθερότητας Πλοίων)

Aναγνώριση σπουδων

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσημο φορέα αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών είναι εγγράψιμοι στο μητρώο του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και στο μητρώο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Πανεπιστήμιο Frederick μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:
contact-us-img

Για πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

mechanical.frederick.ac.cy

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2021 κατατάχθηκε στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη γενική κατάταξη, στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση, και στα καλύτερα 25% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Συνεργασία για τους Στόχους. Στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε Νο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#201
General Ranking Multirank 2020
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
#89
Quality Education THE Impact Rankings

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy