ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Καθιερωμένα προγράμματα σπουδών με 25 χρόνια προσφοράς και δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Καθιερωμένα προγράμματα σπουδών με 25 χρόνια προσφοράς και δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού

 • Πτυχίο με 2 κατευθύνσεις:
 • Γενική Κατεύθυνση Μηχανολόγου Μηχανικού με μαθήματα ειδίκευσης
 • Κατεύθυνση Μηχανικής Υδρογονανθράκων
 • Πρακτική άσκηση και θεωρητικό υπόβαθρο σε όλο το εύρος της Μηχανολογίας: από τις πράσινες τεχνολογίες έως την πυρηνική ιατρική.
 • Έρευνα σε τομείς αιχμής.
 • Σύγχρονα εργαστήρια, με νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.
 • Καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, με πολύχρονη πείρα, επιστημονικό έργο και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο.
 • Μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές. Οι απόφοιτοι/ες είναι περιζήτητοι/ες στην αγορά εργασίας χάρη στις γνώσεις και δεξιότητές τους στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και διαχείριση μηχανολογικών συστημάτων

Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων

 • Το μοναδικό τετραετές πρόγραμμα σπουδών στον συγκεκριμένο κλάδο στην Κύπρο.
 • Πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, με δυνατότητα εργοδότησης μετά την αποφοίτηση.
 • Στενή συνεργασία με τη βιομηχανία.
 • Εξαίρετο, πλήρως καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.
 • Άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια σε μεγάλο εύρος σύγχρονων και κλασικών κλάδων της Μηχανικής: από Εργαστήριο Ρευστομηχανικής, Αντοχής υλικών και Μηχανολογικών Κραδασμών έως Ναυτικής Μηχανικής.
 • Μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές και σημαντικές επιτυχίες φοιτητών/τριών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στον δημόσιο / ημικρατικό τομέα.
 • Σημαντικές επαγγελματικές πιστοποιήσεις με την ολοκλήρωση των σπουδών, και απόκτηση άδειας τεχνίτη οχημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Κύπρου (ΤΗΥ), με ένα χρόνο επαγγελματικής εμπειρίας.  

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

 • Το Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και το Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων είναι αναγνωρισμένα από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.), τον θεσμοθετημένο επαγγελματικό οργανισμό όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Οι απόφοιτοι/ες των προγραμμάτων σπουδών είναι εγγράψιμοι/ες στο μητρώο του Ε.Τ.Ε.Κ., που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για εξάσκηση του επαγγέλματός τους, και στο μητρώο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).
 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick πληρούν τις υποχρεωτικές απαιτήσεις εκπαίδευσης για το Πιστοποιητικό EUR ING (European Engineer), το οποίο χορηγείται από την ENGINEERS EUROPE και αναγνωρίζεται ως εγγύηση της επαγγελματικής επάρκειας των Μηχανικών στην Ευρώπη.
 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy