ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Καθιερωμένα προγράμματα σπουδών με 25 χρόνια προσφοράς και δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Καθιερωμένα προγράμματα σπουδών με 25 χρόνια προσφοράς και δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια Κύπρου και Ελλάδας
Επίπεδο

Πτυχιακό

Διάρκεια

4 Έτη

Γλώσσα διδασκαλίας

Αγγλική

Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού

 • Σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που παρέχει επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις.
 • Θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτική άσκηση σε όλο το εύρος της Μηχανολογίας, από τις πράσινες τεχνολογίες και τον ενεργειακό τομέα μέχρι τον κατασκευαστικό και την πυρηνική ιατρική. 
 • Στενή συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς και δυνατότητα εξάσκησης σε πραγματικές συνθήκες.
 • Έντονη ερευνητική δραστηριότητα σε τομείς αιχμής.
 • Σύγχρονα εργαστήρια που εξοπλίζονται και ανανεώνονται συνεχώς, με νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.
 • Καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό σε όλους τους τομείς της Μηχανολογίας, με επιστημονικό έργο και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο.
 • Μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές στην αγορά εργασίας αφού οι φοιτητές αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση μηχανολογικών συστημάτων.

Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων

 • Το μοναδικό τετραετές πρόγραμμα σπουδών στον συγκεκριμένο κλάδο στην Κύπρο.
 • Στενή συνεργασία με αντιπροσωπίες οχημάτων για πρακτική άσκηση φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες και δυνατότητα εργοδότησης μετά την αποφοίτηση.
 • Εξαίρετο και έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό με ειδίκευση στους τομείς της Μηχανολογίας.
 • Σύγχρονα εργαστήρια και άρτια εξοπλισμένες ερευνητικές μονάδες με την ενεργή συμμετοχή φοιτητών:
  • Εργαστήρια Βασικών Μηχανολογικών Δεξιοτήτων, Αντοχής Υλικών, Ρευστομηχανικής Επιστήμης, Θερμοδυναμικής Επιστήμης, Μεταφοράς Θερμότητας & Διαχείρισης Θερμότητας Οχημάτων, Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού, Μηχανολογικών Κραδασμών & Δυναμικής Μηχανών, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Μηχανολογικών Συστημάτων Ελέγχου, Στερεών Σωμάτων, Οργάνων Λήψης Δεδομένων, Υδραυλικών και Πνευματικών Συστημάτων, Εργαστήριο CAD/ CAM, Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανικής (Συντήρησης & Σταθερότητας Πλοίων).
 • Συμμετοχή φοιτητών στους συναρπαστικούς διεθνείς διαγωνισμούς FORMULA STUDENT. Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν επίλεκτες ομάδες από διάφορα Πανεπιστήμια και καλούνται να αναπτύξουν το δικό τους αγωνιστικό όχημα τύπου Formula.
 • Μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές και σημαντικές επιτυχίες φοιτητών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στον δημόσιο / ημικρατικό τομέα καθώς και σε παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς.
 • Οι απόφοιτοι/ες έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντικές επαγγελματικές πιστοποιήσεις, ενώ με ένα χρόνο επαγγελματική εμπειρία μπορούν να αποκτήσουν άδεια τεχνίτη οχημάτων στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Κύπρου (ΤΗΥ).

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών είναι εγγράψιμοι στο μητρώο του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και στο μητρώο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).
contact-us-img

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

Mechanical Engineering Automotive Engineering

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια κατατάχθηκε στην 100ή θέση.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στη 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει καταταχθεί δεύτερο ανάμεσα σε 20 κυπριακά και ελληνικά Πανεπιστήμια που έχουν συμμετέχει στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 7 δείκτες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy