ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Ανθρωπινα Δικαιωματα, Συγχρονες Τασεις και Προοπτικες», 2 Μαρτίου 2017

Mε την ευκαιρία των 55 χρόνων από την κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών του Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει ειδική εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές», την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος στο Πανεπιστήμιο Frederick, Λευκωσία.

Θα μιλήσουν:

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης με θέμα  «Ο ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα στη διασφάλιση και ενδυνάμωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο όπως αυτά διαμορφώνονται με τις σύγχρονες αντιλήψεις»

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρων Νικολάτος  για την  «Εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα πλαίσια του Κράτους Δικαίου» και,

Ο Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δρ Γιώργος Σεργίδης,  για την «Αρχή της αποτελεσματικότητας, όπως αυτή εφαρμόζεται κατά την ερμηνεία, εφαρμογή και εκτέλεση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Θα  διαβαστεί  μήνυμα του κ. Γκουίντο Ραϊμόντι  Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόσκληση