Οι τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες Νοσηλευτικής προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19

Ένα μήνυμα από το Τμήμα Νοσηλευτικής για τους τελειόφοιτους του

Ύστερα από Διάταγμα του Υπουργού Υγείας στα μέσα Ιανουαρίου, την ώρα που βιώναμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι τελειόφοιτοι των νοσηλευτικών σχολών της Κύπρου κλήθηκαν να στελεχώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια της χώρας, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, υπακούοντας στο καθήκον και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά την τιμή και την ευθύνη του επαγγέλματός τους, ήταν εκεί. Μέσα στον πιο δύσκολο μήνα παρείχαν τις υπηρεσίες τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Τον τελευταίο μήνα, οι φοιτητές μας ανέλαβαν υπηρεσία σε βάρδιες στο Γ.Ν. Λευκωσίας, στο Γ.Ν. Λεμεσού, στο Γ.Ν. Λάρνακας, στο Γ.Ν. Πάφου και στο Γ.Ν. Αμμοχώστου. Τοποθετήθηκαν στα Νοσηλευτικά Τμήματα αποτελώντας δυναμικό των δημόσιων Νοσηλευτηρίων. Εργάστηκαν με προσήλωση, συνέπεια και υπευθυνότητα, υποδεικνύοντας επαγγελματισμό και ανιδιοτελή προσφορά στον άνθρωπο. Αυτόν τον καιρό τούς είδαμε να ωριμάζουν και να μεταμορφώνονται, καθώς διαχειρίστηκαν δύσκολες καταστάσεις, εφάρμοσαν προηγμένες νοσηλευτικές πράξεις, έδωσαν και πήραν κουράγιο μέσα στην πανδημία.  Η άσκηση της Νοσηλευτικής απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες, ετοιμότητα, κριτική σκέψη αλλά και δύναμη σωματική, πνευματική και ψυχική.

Κατά τη συνήθη φοιτητική ζωή, το τέλος Ιανουαρίου είναι η περίοδος ξεκούρασης μετά τις εξετάσεις και πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου. Δεν ίσχυσε το ίδιο για τους τελειόφοιτους της Νοσηλευτικής. Όχι αυτήν την χρονιά. Οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής απέδειξαν στους νεότερους συμφοιτητές τους, στους καθηγητές τους,  αλλά και στους εαυτούς τους ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τώρα δεν είστε απλώς φοιτητές και φοιτήτριες Νοσηλευτικής, υπηρετήσατε ως Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες.

Σας ευχαριστούμε!