ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

JOIN THE JOURNEY
Διά Ζώσης και Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ
Επίπεδο

Μεταπτυχιακό

Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΝΕΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κατασκευών και Μνημείων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Στόχος του είναι η μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην αναγνώριση, την ιστορική - τυπολογική και κατασκευαστική ανάλυση, την αποτίμηση και την επέμβαση επισκευής, ενίσχυσης και αποκατάστασης ιστορικών κατασκευών και συνόλων, από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους.

  • Το πρόγραμμα προσφέρεται Δια ζώσης και Εξ Αποστάσεως, με επιλογή Πλήρους ή Μερικής Φοίτησης.
  • Απευθύνεται σε διπλωματούχους/ες αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς καθώς και, υπό προϋποθέσεις, σε επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, όπως αρχαιολόγους, ιστορικούς, χημικούς και τοπογράφους μηχανικούς κ.λπ.
  • Αυτό που διαφοροποιεί το πρόγραμμα σε σχέση με οποιαδήποτε παρόμοια προγράμματα, είναι η έμφαση στην Κατασκευαστική Ανάλυση, η οποία καλλιεργεί την ικανότητα των φοιτητών/τριών να αναγνωρίσουν πραγματικά τον τρόπο, τον τύπο και τις φάσεις κατασκευής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή τους, καθώς και να προτείνουν ορθά μέτρα συντήρησης, επισκευής και ενίσχυσης, ανάλογα με τις ειδικές τοπικές συνθήκες και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.
  • Το Πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή των φοιτητών/τριών σε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιλεγμένα ιστορικά κτήρια και μνημεία στη χώρα διαμονής τους (Ελλάδα, Κύπρος), διάρκειας τριών ημερών η κάθε μία. Κατά τις επισκέψεις, εξετάζονται επιτόπου θέματα τεκμηρίωσης, κατασκευαστικής ανάλυσης, αναγνώρισης υλικών δόμησης, καταγραφής παθολογίας, μεθοδολογίας επιτόπου μετρήσεων κ.λπ.
  • Στο Πρόγραμμα διδάσκουν καταξιωμένοι/ες ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, κυρίως αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, με πολυετή εμπειρία σε θέματα αποκατάστασης και αναστήλωσης μνημείων και ιστορικών κατασκευών.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδων

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
contact-us-img

Περισσότερες πληροφορίες

CRHSM.frederick.ac.cy CRHSM.frederick.ac.cy (DL)

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy