ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

JOIN THE JOURNEY
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

JOIN THE JOURNEY
Η Πολυτεχνική Σχολή με την μεγαλύτερη ιστορία σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Κύπρο
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

JOIN THE JOURNEY
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

JOIN THE JOURNEY
Η Πολυτεχνική Σχολή με την μεγαλύτερη ιστορία σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Κύπρο
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η Μηχανική είναι η ευφυής εφαρμογή επιστημονικών αρχών, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για να χρησιμοποιηθεί για το καλό της ανθρωπότητας. Τα προβλήματα που εξετάζει η Μηχανική είναι πολλά και πολυδιάστατα: η αύξηση της παραγωγής, η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφαλής και αποδοτική δόμηση και το δομημένο περιβάλλον, η δημιουργία έξυπνων συσκευών, η τεχνητή νοημοσύνη, η αειφόρος ανάπτυξη, είναι μόνο μερικά από τα πολλά παραδείγματα.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει μια μεγάλη ιστορία στον χώρο της Μηχανικής με προσήλωση στη διδασκαλία και την έρευνα, έτσι ώστε σήμερα να βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Προσφέροντας επτά προπτυχιακά, επτά μεταπτυχιακά και έξι διδακτορικά προγράμματα, στη Σχολή μας μπορείς να νιώθεις σίγουρος ότι θα βρεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει.

Το εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό μας, τα σύγχρονα εργαστήρια, οι ερευνητικές υποδομές και η ενθουσιώδης φοιτητική μας κοινότητά συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για να σπουδάσεις την επιστήμη που επιθυμείς και να συμβάλεις στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων ως αρχιτέκτονας, επιστήμονας και μηχανικός.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών, το φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την τοπική και διεθνή αναγνώριση των προγραμμάτων μας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθιστούν την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου μας ιδανική επιλογή για τις σπουδές σου.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

 • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
 • Είναι επίσης πλήρως αναγνωρισμένα από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και οι κάτοχοι των τίτλων σπουδών είναι εγγράψιμοι στο μητρώο του Επιμελητηρίου. Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Το πενταετές Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού είναι επιπλέον αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
 • Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

  80

  Προγράμματα Σπουδών

  feature-icon
  #194
  General Ranking Multirank 2022
  feature-icon

  Λευκωσία - Λεμεσός

  feature-icon
  TOP 201-300
  The Impact Rankings 2023

  Καλωσόρισες στο
  Πανεπιστήμιο Frederick

  Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

  Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

  Επιτεύγματα και διακρίσεις

  Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

  Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

  Ανοίγουμε μαζί
  παγκόσμιους ορίζοντες

  Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

  Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

  Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

  Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

  Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

  Connect with us

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
  μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

  Λευκωσία

  Γιάννη Φρειδερίκου 7

  Παλλουριώτισσα

  1036, Λευκωσία, Κύπρος

  Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
  Λεμεσός

  Mάριου Αγαθαγγέλου 18

  Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

  3080, Λεμεσός, Κύπρος

  Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
  Αθήνα

  Πανεπιστημίου 57

  2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

  Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy