ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, στην ομάδα που κέρδισε το HackAIthon: AI in Fintech

Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, ο Μαρίνος Ευθυμίου και ο Ανδρέας Χρήστου, δευτεροετείς των προγραμμάτων Computer Science και Computer Engineering, αντίστοιχα, συμμετείχαν στην ομάδα που κέρδισε τον φετινό «HackAIthon: AI in Fintech».

Στη διοργάνωση, μία από τις σημαντικότερες του είδους της στην Κύπρο, διαγωνίστηκαν συνολικά 24 ομάδες με περισσότερους/ες από 70 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από την Κύπρο και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και επαγγελματίες.

Στόχος της εταιρείας Quadcode που διοργάνωσε τον μαραθώνιο, είναι η ανάπτυξη νέων ιδεών, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, στον τομέα του fintech.

Η πρόκληση για τους διαγωνιζόμενους κα τις διαγωνιζόμενες του HackAIthon ήταν να βρουν εξατομικευμένες λύσεις στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) με στόχο την ανάπτυξη φιλικών προς τον χρήστη λύσεων, που να επαναπροσδιορίζουν το μέλλον αυτού του τομέα. Η πρώτη θέση στον διήμερο μαραθώνιο, που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουνίου, συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο ύψους €30.000.

Η ομάδα TradePal κέρδισε το πρώτο βραβείο αναπτύσσοντας την προηγμένη τεχνολογία TradePal, μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, για να αναλύει διαγράμματα συναλλαγών (candlestick) και να ανιχνεύει μοτίβα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Συγχαρητήρια στον Μαρίνο και τον Ανδρέα!

hackAIthon frederick university 2024 student1 hackAIthon frederick university 2024 student2

Previous article icon-grid View all articles Next article