Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα (MSc)
Πολυτεχνικη Σχολη

Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα (MSc)

Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα (MSc)
Πολυτεχνικη Σχολη

Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα (MSc)

ΠΡΟΦΙΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια18 μήνες (Πλήρης Φοίτηση)

Δίδακτρα
€9,000 στο σύνολο της φοίτησης

ΓλώσσαΑγγλική

ΠανεπιστημιούποληΛευκωσία

icon-downloadΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μάθετε περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα

required field
required field
Invalid Input
required field
Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακό στα Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα με κατεύθυνση (1) Αειφόροι Ενεργειακοί Πόροι ή (2) Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον
Επίπεδο Πιστοποίησης Μεταπτυχιακό (2ος Κύκλος Σπουδών)
Προσφέρεται από Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Φοίτηση Πλήρης ή Μερική

Η επιβολή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, σχετικά με την προώθηση πράσινων, φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για τη μετατροπή βιώσιμων ενεργειακών πόρων, καθώς και για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων και συστημάτων παρέχει τις γνώσεις για ένα σύνολο ολοκληρωμένων ρυθμιστικών εργαλείων προς μια ολιστική προσέγγιση της χρήσης ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ενεργειακές, περιβαλλοντικές και οικονομικές παραμέτρους των ενεργειακών πολιτικών και την εφαρμογή τους. Επίσης, η Κύπρος αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει ενεργειακός κόμβος στη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, μέσω της εκμετάλλευσης των υπεράκτιων συμβατικών ενεργειακών πόρων της.

Είναι ένα διεπιστημονικό διεθνές πρόγραμμα συμβατικής φοίτησης κατάλληλο για υποψηφίους απόφοιτους του τομέα της μηχανικής, της αρχιτεκτονικής και άλλων θετικών επιστημών. Προορίζεται να διερευνήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον σχεδιασμό συστημάτων ενεργειακής μηχανικής όχι μόνο στον διεθνή επιστημονικό τομέα, αλλά και στο ευρωπαϊκό και εθνικό κανονιστικό και νομικό πλαίσιο.

Οι φοιτητές/τριες θα εξοικειωθούν με την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης των κτηριακών συστημάτων, των κτηρίων, των ανανεώσιμων και συμβατικών ενεργειακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των συνθηκών ποιότητας περιβάλλοντος των εσωτερικών χώρων, σύμφωνα με τις νομικές και τις βέλτιστες πρακτικές, ώστε να επικεντρωθούν στον τομέα της ενεργειακής μηχανικής.

Το πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις ειδίκευσης / σπουδών:
1. Αειφόροι ενεργειακοί πόροι
2. Αειφόρο δομημένο περιβάλλον

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:
- Να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να αναπτύξουν λεπτομερείς γνώσεις και κριτική κατανόηση των βασικών δεξιοτήτων στην ορθολογική χρήση ενεργειακών πόρων, συμβατικών (πετρελαίου και φυσικού αερίου) και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στον κατασκευαστικό τομέα
- Να εκπαιδεύσει τους/τις φοιτητές/τριες στους τομείς της παραγωγής ενέργειας και της ορθολογιστικής διαχείρισης ενέργειας
- Να εκπαιδεύσει τους/τις φοιτητές/τριες στον ενεργειακό σχεδιασμό των κτηρίων και στην επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης νέων και υφιστάμενων κτηρίων
- Να υποστηρίξει τους/τις φοιτητές/τριες, ώστε να αποκτήσουν μια εις βάθος κατανόηση των οικονομικών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών της ασφάλειας εφοδιασμού, του περιβαλλοντικού κόστους και άλλων εξωτερικών επιπτώσεων
- Να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να αναπτύξουν λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με την περιβαλλοντική εκτίμηση των επιδόσεων των κτηρίων και των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας
- Να παρέχει στους/στις φοιτητές/τριες την εμπειρία που απαιτείται από την αναγκαιότητα εφαρμογής του φάσματος των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και των εθνικών νομοθετικών πράξεων στον τομέα της ενέργειας και των κτηρίων, καθώς και στην αποτελεσματική χρήση των συμβατικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
- Να εκπαιδεύσει τους/τις φοιτητές/τριες στη χρήση προηγμένων υπολογιστικών εργαλείων στον τομέα της αειφόρου ενέργειας, όπως εργαλείων Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (BEPs), εργαλείων Μοντελοποίησης Πληροφοριών Κτηρίων (BIM) και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS)
- Να βοηθήσει τους/τις φοιτητές/τριες να θεωρήσουν κριτικά τις υφιστάμενες πρακτικές και να αναπτύξουν πρωτότυπες και δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα στον ενεργειακό τομέα, ενσωματώνοντας προσεγγίσεις ενεργειακής οικονομίας προκειμένου να αξιοποιήσουν τις λύσεις που αναπτύχθηκαν
- Να παρέχει στους/στις φοιτητές/τριες τις προϋποθέσεις για να επικοινωνούν και να εργάζονται αποτελεσματικά με συμφοιτητές/τριες και ακαδημαϊκό προσωπικό σε ακαδημαϊκές εργασίες, επιδεικνύοντας κατάλληλα επίπεδα αυτονομίας και ευθύνης.

Γνώση
- Αναγνώριση των κύριων τεχνολογιών που εφαρμόζονται επί του παρόντος στον τομέα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων.
- Ανάπτυξη των γνώσεων των φοιτητών/τριών σε εφαρμογές ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον και στον ενεργειακό σχεδιασμό ενός κτηρίου.
- Εξοικείωση με το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού και κυπριακού νομοθετικού πλαισίου στον τομέα της ενέργειας και κατανόηση των διαδικασιών και των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξή του.
- Γνώση των βασικών αρχών που διέπουν τον τομέα της βιώσιμης εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και των ορυκτών πόρων.
- Τεχνογνωσία της εφαρμογής τεχνοοικονομικής και περιβαλλοντικής εκτίμησης νέων και ανακαινισμένων έργων που σχετίζονται με την ενέργεια, καθώς και των σταθμών παραγωγής ενέργειας.
- Απόκτηση του απαραίτητου υπόβαθρου γνώσεων, ώστε οι φοιτητές/τριες να μπορούν να εγγραφούν σε τεχνολογικά επιμελητήρια.

Κατανόηση
- Κατανόηση των σύγχρονων παγκόσμιων, περιφερειακών και τοπικών ενεργειακών ζητημάτων και ανάπτυξη συστημικής, κριτικής και δημιουργικής σκέψης σχετικά με τον αντίκτυπο τους στις οικονομικές δραστηριότητες.
- Απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειριών απαραίτητων για μηχανικούς που θα απασχοληθούν στους τομείς εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
- Βελτίωση της κατανόησης των φοιτητών/τριών σχετικά με ενεργειακούς ελέγχους και διευκόλυνση της διαδικασίας περιβαλλοντικής σήμανσης.
- Κατανόηση των διαδικασιών επεξεργασίας, αποθήκευσης και εκμετάλλευσης σε αποτελεσματικές και καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.
- Κατανόηση των βασικών αρχών στον τομέα της ορθολογικής χρήσης ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας και των συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας.

Εφαρμογή
- Εξοικείωση με τις διαδικασίες, τα όργανα και την ανάλυση που απαιτούνται για την επιβολή της σχετικής νομοθεσίας.
- Χρησιμοποίηση εργαλείων από τον τομέα της ψηφιακής κατασκευής, όπως τη Μοντελοποίηση Πληροφοριών Κτηρίων (BIM) και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS).
- Αποτελεσματική χρήση υπερσύγχρονων εργαλείων λογισμικού για ενεργειακό σχεδιασμό κτηρίων, για δυναμική προσομοίωση της απόδοσης του κτηρίου, για την αξιολόγηση της θερμικής άνεσης και των συνθηκών ποιότητας του εσωτερικού αέρα και για τη βελτιστοποίηση της επιλογής συστημάτων βιώσιμης ενέργειας.
- Χρήση κατάλληλων εργαλείων για το σχεδιασμό διαδικασιών στον τομέα της βιώσιμης εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων.
- Πραγματοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού των σταθμών παραγωγής ενέργειας χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ανάλυση
- Ανάλυση ενεργειακού μίγματος κρατών και εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός ενεργειακού συστήματος, καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις για τη βελτίωση της τεχνικής και περιβαλλοντικής απόδοσής του.
- Ανάλυση των ενεργειακών φορτίων σε κτήρια και συστήματα και διενέργεια ολοκληρωμένων ενεργειακών ελέγχων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς τυποποιημένες μεθόδους.
- Εξέταση της οικονομικής απόδοσης των σχετιζόμενων με την ενέργεια έργων βάσει των αρχών κοστολόγησης του κύκλου ζωής, πραγματοποίηση προβολών και πρόταση εναλλακτικών λύσεων για τη βελτίωση της οικονομικής τους απόδοσης.
- Ανάλυση των μοτίβων ζήτησης ενέργειας και σχεδίαση διατάξεων αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες θα επιτρέψουν τη διαχείριση φορτίων αιχμής.
- Διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον τομέα των αειφόρων ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανάλυση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στο περιβάλλον και σύνταξη ενός περιβαλλοντικού σχεδίου για τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύνθεση
- Εργασία σε ομάδες με μηχανικούς διαφορετικών κλάδων για την προ-μηχανική μελέτη έργων σχετικών με την ενέργεια, όπως εγκαταστάσεων τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
- Εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης αξιολόγησης διαφορετικών παραμέτρων που σχετίζονται με την αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος, με βάση καθιερωμένα σχήματα και λήψη αποφάσεων για την ενίσχυση των συνολικών δεικτών βιωσιμότητας.
- Σύνθεση διαφορετικών και ενίοτε αντιφατικών πολιτικών που σχετίζονται με την ενέργεια προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για συναφή θέματα λήψης αποφάσεων για την ενεργειακή πολιτική.
- Συγκέντρωση δεδομένων σχετικών με τη βιώσιμη εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κατάλληλες οδούς χρήσης.
- Λήψη αποφάσεων στη βάση πολυκριτηριακής ανάλυσης σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές πτυχές, τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές.

Αξιολόγηση
- Εκτίμηση των τρόπων εκμετάλλευσης εναλλακτικών ενεργειακών πόρων μέσω μιας συγκριτικής αξιολόγησης, κατάρτιση πινάκων αποφάσεων (decision matrixes) και παροχή των καταλληλότερων λύσεων, με βάση το σύνολο των δηλωμένων κριτηρίων.
- Αξιολόγηση των αποφάσεων πολιτικής που σχετίζονται με την ενέργεια, βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της εθνικής μακροπρόθεσμης ενεργειακής στρατηγικής, καθώς και των αποδοτικών αρχών που αποδίδουν πόρους και προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.
- Εκτίμηση του δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας διαφορετικών ρευμάτων σε μια περιοχή και πρόταση ιεραρχικών διαδρομών και στρατηγικών εκμετάλλευσης.
- Αξιολόγηση των διαφορετικών παραμέτρων των έξυπνων κτηρίων και των έξυπνων πόλεων και πρόταση εναλλακτικών λύσεων ενσωμάτωσης των στοιχείων αειφορίας και ενέργειας.
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις αναδυόμενες ανάγκες της Κύπρου για εκπαίδευση στον τομέα των βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων παρέχοντας τις δεξιότητες που απαιτούνται σε βασικούς επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα, σε κυβερνητικούς φορείς και τοπικές αρχές και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα σπουδών ενισχύει σημαντικά την απασχολησιμότητα των αποφοίτων μας σε δημόσιους και ημικρατικούς οργανισμούς, των οποίων η εργασία σχετίζεται με την εφαρμογή της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ενέργεια και το περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας ή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι κατασκευές και οι βιομηχανίες οικοδομικών υλικών.

Συγκεκριμένα, η ομάδα-στόχος για το προτεινόμενο Πρόγραμμα θα είναι:
- Μηχανικοί και αρχιτέκτονες που έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει τις σπουδές Bachelor και αναζητούν ανώτερη και εστιασμένη εκπαίδευση πριν εισέλθουν στην αγορά.
- Επαγγελματίες με εμπειρία στον τομέα, που επιθυμούν να αναπροσανατολίσουν την καριέρα τους και να δώσουν έμφαση στα θέματα που καλύπτονται από το πρόγραμμα, καθώς αυτά αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της ενέργειας και των κτιρίων στην Ευρώπη.
- Επαγγελματίες από δημόσιους και ημικρατικούς οργανισμούς, των οποίων το έργο σχετίζεται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας.
- Επαγγελματίες από τις βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευών και οικοδομικών υλικών.
Τα κριτήρια εισδοχής καθορίζονται στους Γενικούς Περί Φοιτητών Κανονισμούς, αλλά και στον Κανονισμό Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick.

Η πολύ καλή γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντική. Πλεονέκτημα θεωρείται η απόδειξη ικανοποιητικής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (αποδεκτά πιστοποιητικά μπορεί να είναι το TOEFL, το IELTS, το GCSE, το IGCSE και το Cambridge Certificate of Proficiency in English ή κάποιο ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι φοιτητές αναμένεται να υποβάλουν την αίτησή τους και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, όπως αντίγραφα των διπλωμάτων τους, αναλυτική βαθμολογία, δύο συστατικές επιστολές από καθηγητές ή επιβλέποντες στο χώρο εργασίας και έκθεση ερευνητικών ενδιαφερόντων. Όποτε η Επιτροπή του Προγράμματος το κρίνει αναγκαίο, οι υποψήφιοι μπορούν να κληθούν για συνέντευξη. Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, η Επιτροπή του Προγράμματος αξιολογηθεί τους υποψήφιους φοιτητές βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως έγγραφα που τεκμηριώνουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, συστατικές επιστολές, ψηφιακό γραμματισμό, ερευνητικά ενδιαφέροντα, συνέντευξη, εργασιακή εμπειρία, γνώση ελληνικών / ή και αγγλικών κλπ. Οι αποφάσεις της επιτροπής ανακοινώνονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με άλλο τρόπο σε όλους τους υποψηφίους. Η μεταφορά πιστωτικών μονάδων από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για αναγνώριση σπουδών που ισχύουν στο Πανεπιστήμιο Frederick. Υπάρχουν επίσης ειδικοί κανονισμοί και διαδικασίες για την εγγραφή των αποφοίτων σε επαγγελματικές ενώσεις και την αναγνώριση των τίτλων σπουδών και των τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ορίζονται από το ΚΥΣΑΤΣ και το ΔΟΑΤΑΠ (Ελληνικό NARIC).

Αναγνώριση προηγούμενης εκμάθησης και εισαγωγή εισόδου

Ένα πτυχίο από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο σε συναφή κλάδο μηχανικής (Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Πολιτική Μηχανική, Χημική Μηχανική, Αρχιτεκτονική) θετικών επιστημών (Φυσική, Γεωλογία, Χημεία) ή ισοδύναμο διεθνές προσόν ή αποδεκτό επαγγελματικό προσόν θεωρείται η κύρια ακαδημαϊκή απαίτηση.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία ακαδημαϊκάα (3) εξάμηνα για την πλήρη φοίτηση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτούνται 90 ECTS. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε τρία (3) εξάμηνα και κάθε εξάμηνο αντιστοιχεί σε 30 ECTS. Σε περίπτωση που οι φοιτητές/τριες δεν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται πιο πάνω, η διάρκεια των σπουδών μπορεί να παραταθεί. Ο χρόνος παράτασης καθορίζεται από εσωτερική ρύθμιση του Πανεπιστημίου σχετικά με την αποφοίτηση των φοιτητών.

Κατεύθυνση: Αειφόροι Ενεργειακοί Πόροι

Κατηγορία Μαθημάτων
ECTS

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 60 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

No.ΚωδικόςΌνομαECTSΏρες / Εβδ.
1MEE500Βασικές Αρχές Ενεργειακής Μηχανικής103
2MEE510Βιώσιμοι Ενεργειακοί Πόροι103
3MEE520Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον103
4MEE530Πρόταση Μεταπτυχιακής Διατριβής103
5MEE540Μεταπτυχιακή Διατριβή203

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 30 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

No.ΚωδικόςΌνομαECTSΏρες / Εβδ.
1MEER501Ενεργειακή Οικονομία103
2MEER502Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις: Νομοθεσία και Πρότυπα103
3MEER503Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Πολιτικές103
4MEER504Εισαγωγή στην Ερευνά και Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Αερίου103
5MEER505LNG - Επεξεργασία, Αποθήκευση, Μεταφορά και Διανομή103
6MEER506Διαχείριση Κίνδυνων Και Κρίσεων Στην Ενεργειακή Βιομηχανία103
Total
90
Εξάμηνα
ECTS
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE500Βασικές Αρχές Ενεργειακής Μηχανικής10
2MEE510Βιώσιμοι Ενεργειακοί Πόροι10
3MEE520Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον10
ΣΥΝΟΛΟ30
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE530Πρόταση Μεταπτυχιακής Διατριβής10
2Μαθήματα Κατεύθυνσης10
3Μαθήματα Κατεύθυνσης10
ΣΥΝΟΛΟ30
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE540Μεταπτυχιακή Διατριβή20
2Μαθήματα Κατεύθυνσης10
ΣΥΝΟΛΟ30
 
 
 
 

Κατεύθυνση: Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον

Κατηγορία Μαθημάτων
ECTS

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 60 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

No.ΚωδικόςΌνομαECTSΏρες / Εβδ.
1MEE500Βασικές Αρχές Ενεργειακής Μηχανικής103
2MEE510Βιώσιμοι Ενεργειακοί Πόροι103
3MEE520Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον103
4MEE530Πρόταση Μεταπτυχιακής Διατριβής103
5MEE540Μεταπτυχιακή Διατριβή203

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 30 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

No.ΚωδικόςΌνομαECTSΏρες / Εβδ.
1MEEB501Ενεργειακή Οικονομία103
2MEEB502Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις: Νομοθεσία Και Πρότυπα103
3MEEB503Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Πολίτικες103
4MEEB504Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων και Ενεργειακοί Έλεγχοι103
5MEEB505Εργαλεία Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτίριου – Μοντελοποίηση Πληροφοριών Κτίριου103
6MEEB506Εργαλεία Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτίριου – Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφορίας (GIS)103
Total
90
Εξάμηνα
ECTS
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE500Βασικές Αρχές Ενεργειακής Μηχανικής10
2MEE510Βιώσιμοι Ενεργειακοί Πόροι10
3MEE520Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον10
ΣΥΝΟΛΟ30
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE530Πρόταση Μεταπτυχιακής Διατριβής10
2Μαθήματα Κατεύθυνσης10
3Μαθήματα Κατεύθυνσης10
ΣΥΝΟΛΟ30
No.ΚωδικόςΌνομαECTS
1MEE540Μεταπτυχιακή Διατριβή20
2Μαθήματα Κατεύθυνσης10
ΣΥΝΟΛΟ30
 
 
 
 

Το πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζεται από τα ακόλουθα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού:

RankName
ProfessorProf. Christodoulos Christodoulou
ProfessorDr. Byron Ioannou
ProfessorProf. George Karagiorgis
Associate ProfessorDr. Christos Anastasiou
Associate ProfessorDr. Nicolas Christofides
Associate Professor - Programme Coordinator Dr. Paris Fokaides
Associate ProfessorDr. Michalis Menicou
Assistant ProfessorMr. Nicos Georgiou
Assistant ProfessorDr. Grigoris Kalnis
Visiting ProfessorProf. Agis Michael Papadopoulos
Visiting LecturerDr. Nicolas Droushiotis
Visiting LecturerDr. Aikaterini Meresi
Special Teaching StaffMr. Flouris Xeni
Special Teaching StaffMs. Funda Zaim
Lab AssistantMr. Joseph Georgiou
contact-us-img

Επικοινωνήστε μαζί μας

Λευκωσία +357 22 394394 Λεμεσός +357 25 730975