ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick που έχει στόχο να αναπτύξει επαγγελματίες στους τομείς της υγείας

Καλωσόρισες στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederickπου έχει στόχο να αναπτύξει επαγγελματίες στους τομείς της υγείας,εφοδιασμένους με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να υπηρετήσουν σωστά το λειτούργημα που θα ακολουθήσουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την ποιοτική διδασκαλία, την έρευνα και τη συστηματική εμπλοκή των φοιτητών στα εξειδικευμένα εργαστήρια και στην πρακτική άσκηση.

Αν επιθυμείς να αφοσιωθείς στον χώρο της Υγείας, η Σχολή μας είναι το ιδανικό μέρος για σπουδές, μεταφέροντάς σου τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες, διασύνδεση με τις μονάδες υγείας και τα ιδανικά που πρέπει να διέπουν όποιον αφοσιωθεί στον τομέα αυτό.

Η Σχολή προσφέρει δύο προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στη Γενική Νοσηλευτική και τη Φαρμακευτική, τα οποία θα σου δώσουν και τις ανάλογες επαγγελματικές αναγνωρίσεις για να μπορέσεις να εξασκήσεις το επάγγελμα.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, η Σχολή παρέχει ένα εύρος μεταπτυχιακών ειδικοτήτων που σχετίζονται με τα βασικά πτυχία, καθώς επίσης και προγράμματα που συνδυάζουν τον τομέα της Υγείας με αυτόν της Διοίκησης.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην προώθηση της υγείας καιτης ευημερίας ατόμων, οικογενειών και της ευρύτερης κοινωνίας. Σπουδάζοντας στη Σχολή μας θα βοηθήσεις και εσύ να επιτευχθούν οι πιο πάνω στόχοι. 

Καθηγήτρια Μαρίτσα Γουρνή

Κοσμήτορας, Σχολή Επιστημών Υγείας

feature-icon

Πτυχίο Φαρμακευτικής

αναγνωρισμένο στην Κύπρο

feature-icon

1η Θέση

στον διεθνή διαγωνισμό πληρωμάτων ασθενοφόρων στους τελευταίους 5 διαγωνισμούς

feature-icon

Αναγνώριση του προγράμματος Νοσηλευτικής

σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και έλαβε αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

feature-icon

Ισχυροί δεσμοί

με την βιομηχανία και μεγάλα ποσοστά εργοδότησης με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) στην Κύπρο

feature-icon

Πρακτική Εμπειρία

σε νοσοκομία, παρόχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στην φαρμακευτική βιομηχανία

feature-icon

Μέλος

του European Association of Faculties of Pharmacy (ΕΑFP) και του International Pharmaceutical Federation (FIP)

Τμήμα Νοσηλευτικής

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick σκοπό έχει την ανάπτυξη επαγγελματιών και ερευνητών στον τομέα της νοσηλευτικής, μέσα από ποιοτική διδασκαλία, έρευνα, και συστηματική εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτική άσκηση. Διαθέτει καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό με πολύχρονη εκπαιδευτική και κλινική εμπειρία καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια με εξειδικευμένους κλινικούς εκπαιδευτές σε διάφορες νοσηλευτικές εξειδικεύσεις. Προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα, τέσσερα μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό.

Τμήμα Φαρμακευτικής

Tο Τμήμα Φαρμακευτικής αποτελεί το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε κυπριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας. Το Τμήμα προσφέρει πενταετές πτυχίο Φαρμακευτικής, Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και Διδακτορικό πρόγραμμα στη Φαρμακευτική, το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από κυπριακό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που προσφέρει και την υψηλού επιπέδου ερευνητική του δραστηριότητα, ενώ διαθέτει ιδιόκτητα, σύγχρονα εργαστήρια με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας

Το νέο, καινοτόμο Τμήμα Επιστημών Ζωής, με έδρα τη Λεμεσό, προσφέρει το επιτυχημένο Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και νέο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας.

OUR FACULTY