ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Διαμορφώνουμε το μέλλον του τομέα των Υπηρεσιών Υγείας

Καλωσορίσατε στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, όπου η επιστήμη, η έρευνα, η καινοτομία και η αριστεία διαμορφώνουν το μέλλον του τομέα των υπηρεσιών υγείας. Το Πανεπιστήμιό μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στον τομέα της υγείας, στην εκπόνηση πρωτοποριακής έρευνας και στην υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας, προσβάσιμων σε όλους και όλες.

Στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών υψηλού επιπέδου, ώστε οι φοιτητές και φοιτήτριές μας να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν τις ιδιαιτερότητες και την πολυπλοκότητα του τομέα των υπηρεσιών υγείας. Εστιάζοντας τόσο στην κατανόηση της θεωρίας όσο και στην πρακτική εφαρμογή της, ενδυναμώνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται, με σιγουριά και ακεραιότητα, σε κάθε νέα πρόκληση.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, έχουν την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη φροντίδα και τη θεραπεία ασθενειών, και μπορούν να διαπρέψουν σε διάφορα πεδία, όπως η φροντίδα υγείας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η φαρμακευτική και η διοίκηση υπηρεσιών και μονάδων υγείας.

Επιπλέον, προετοιμάζονται κατάλληλα για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα που έχουν επιλέξει, λαμβάνοντας εκπαίδευση στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήριά μας και πραγματοποιώντας την πρακτική τους άσκηση στους καταλληλότερους επαγγελματικούς χώρους.

Το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής μας αποτελείται από έμπειρους/ες επιστήμονες, με εξειδίκευση στους τομείς της Νοσηλευτικής, της Φαρμακευτικής, της Φυσικοθεραπείας και της Διοίκησης στον τομέα της Υγείας. Υπό τη στήριξη και καθοδήγησή τους, οι φοιτητές και φοιτήτριές μας βελτιώνουν τις γνώσεις τους, εξελίσσουν τις δεξιότητές τους και καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, στοιχείο απαραίτητο στην παροχή αποτελεσματικής φροντίδας.

Είτε αρχίζεις το ταξίδι σου στις προπτυχιακές σπουδές είτε επιδιώκεις να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο, η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick παρέχει πολλές ευκαιρίες για έρευνα και προσωπική ανάπτυξη.

Σε προσκαλούμε να κάνουμε μαζί τη διαφορά στον κόσμο των υπηρεσιών υγείας. 

Καθηγητής Κώστας Καδής

Κοσμήτορας, Σχολή Επιστημών Υγείας

feature-icon

Πτυχίο Φαρμακευτικής

αναγνωρισμένο στην Κύπρο

feature-icon

1η Θέση

στον διεθνή διαγωνισμό πληρωμάτων ασθενοφόρων στους τελευταίους 5 διαγωνισμούς

feature-icon

Αναγνώριση του προγράμματος Νοσηλευτικής

σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

feature-icon

Ισχυροί δεσμοί

με τη βιομηχανία και μεγάλα ποσοστά εργοδότησης με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) στην Κύπρο

feature-icon

Πρακτική Εμπειρία

σε νοσοκομεία, παρόχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη φαρμακευτική βιομηχανία

feature-icon

Μέλος

του European Association of Faculties of Pharmacy (ΕΑFP) και του International Pharmaceutical Federation (FIP)

Τμήμα Νοσηλευτικής

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick σκοπό έχει την ανάπτυξη επαγγελματιών και ερευνητών στον τομέα της νοσηλευτικής, μέσα από ποιοτική διδασκαλία, έρευνα, και συστηματική εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτική άσκηση. Διαθέτει καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό με πολύχρονη εκπαιδευτική και κλινική εμπειρία καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια με εξειδικευμένους κλινικούς εκπαιδευτές σε διάφορες νοσηλευτικές εξειδικεύσεις. Προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα, τέσσερα μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό.

Τμήμα Φαρμακευτικής

Tο Τμήμα Φαρμακευτικής αποτελεί το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε κυπριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας. Το Τμήμα προσφέρει πενταετές πτυχίο Φαρμακευτικής, Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και Διδακτορικό πρόγραμμα στη Φαρμακευτική, το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από κυπριακό Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που προσφέρει και την υψηλού επιπέδου ερευνητική του δραστηριότητα, ενώ διαθέτει ιδιόκτητα, σύγχρονα εργαστήρια με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας

Το νέο, καινοτόμο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας, με έδρα τη Λεμεσό, προσφέρει το επιτυχημένο Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, νέο πτυχιακό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας και το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Επιστήμες Αθλητισμού, Άσκησης και Υγείας.

OUR FACULTY