The Journey
To My Success
Η Παναγιώτα είχε πάθος για τα αυτοκίνητα από παιδί. Αγαπούσε να παρακολοθεί αγώνες ράλι και να παρατηρεί διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων. Διάβαζε για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που είχε το κάθε ένα, το κιβώτιο ταχυτήτων, κάθε αυτοκινήτου, και πάντα ήταν ενημερωμένη για κάθε νέο μοντέλο στον χώρο της αυτοκίνησης. Η Παναγιώτα πλέον σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων στο Πανεπιστήμιο Frederick και στοχεύει να συνεχίσει τις σπουδές της στην μηχανολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων. "Success is exceeding the limits and achieving your goals", αναφέρει η Παναγιώτα, μοιράζοντας την εμπειρία της σε ένα μέχρι στιγμής αντροκρατούμενο επάγγελμα!
"Πέρασα το πανεπιστήμιο «κρεμασμένη» απ’ τα χείλη των καθηγητών και των συμφοιτητών μου για να κατανοήσω τα όσα έλεγαν". Η Θέκλα γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της ακοής. Ακούει, όμως με την καρδιά της και χρωματίζει τον κόσμο ολόκληρο με το χαμόγελο της. Η Θέκλα πήρε υποτροφία για το Πτυχίο Γραφικών Τεχνών στο Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, και έχει αποφοιτήσει με τεράστια επιτυχία. Σήμερα είναι μητέρα δύο γιών, μάνατζερ στην εταιρία που εργάζεται και δραστήριο μέλος στην Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών και του Κέντρου Νεότητας Ατόμων με Απώλεια Ακοής Κύπρου. «Πολλά άτομα με πρόβλημα ακοής δεν συνειδητοποιούν πόσες δυνατότητες έχουν και τι μπορούν να πετύχουν. Απογοητεύονται και τα παρατούν. Κι όμως, μπορούν!»
Ο Robert λέει πως η ιστορία του θα μπορούσε καλλιστα να γίνει ένα σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Και έχει δίκαιο. Ο Robert μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό στην Τανζανία, όπου περπατούσε καθημερινά 10 χιλιόμτερα κουβαλώντας νερό από τον ποταμό και μάζευε ξύλα για την φωτιά από το δάσος. Λίγα χρόνια μετά, εφόσον είχε εξαιρετικούς βαθμούς, ο Rpobert πήρε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο μας για να κάνει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Μηχανική. Σήμερα, ο Robert τελειώνει το διδακτορικο του στην Τεχνολογία Υλικών Σκυροδέματος στο Πανεπιστήμιο Frederick. «Όλα όσα κατάφερα μέχρι σήμερα είναι επιτυχία» λέει ο Robert, που επιθυμεί να επιστρέψει στην χώρα του αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του και να μεταδώσει στους νέους όλα αυτά που έμαθε και έζησε.
Ο Δαυίδ από μικρός είχε κλίση σε οτιδήποτε ήταν μηχανικό και ηλεκτρονικό, ψάχνοντας πάντα πώς να τα βάλει σε δράση. Στα 25 του, αποφάσισε να κάνει μεταγραφή από το Τμήμα Πληροφορικής στην Αθήνα και να έρθει στο Πανεπιστήμιο Frederick για το Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού γιατί πολύ απλά "από πάντα αυτό ήθελε να κάνει". Ο Δαυίδ είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το πάθος του στο Πανεπιστήμιό μας και τώρα πια εξειδικεύεται στο microwave engineering και το antenna engineering. "Επιτυχία είναι να πετύχεις το καλύτερο που μπορείς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου", λέει και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε!
Η Joanna γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λωρίδα της Γάζας. Για να ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου πήρε πλήρη υποτροφία για σπουδές στο πρόγραμμα του Digital Marketing στο Πανεπιστήμιο Frederick, έπρεπε πρώτα να πάρει άδεια από τις Ισραηλινές αρχές, να ταξιδέψει μέσω των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών προς την Ιορδανία και μετά να πάρει το αεροπλάνο για την Κύπρο. Τέσσερα χρόνια μετά, η Joanna αποφοίτησε με τον καλύτερο βαθμό από τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες της, ενώ μοιράστηκε μαζί μας πως «Επιτυχία είναι να καταφέρνεις προσωπικούς στόχους!»
Το πάθος του Vitaliy για τα βιντεοπαιχνίδια ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε όταν ο αδελφός του τον μύησε στον φανταστικό κόσμο του gaming. Μέχρι τα 10, ήξερε πως ήθελε να ασχολήθει με τα κομπιούτερς. Καθώς μεγάλωνε, τόσο περισσότερο τον ενδιέφερε να μάθει πως αναπτύσσονται τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Vitaliy τώρα είναι game developer, με Πτυχίο στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Frederick. «Επιτυχία για μένα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και να το χαίρεσαι» υποστηρίζει ο Vitaliy. «Με τη συνεχή εξέλιξη γινόμαστε καλύτεροι, και σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες!"
Ο Μάριος μεγάλωσε με την περιέργεια να μαθαίνει καινούρια πράγματα και ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο μόνος του. Από μικρός είχε κλίση στους Ηλεκτρονικόυς Υπολογιστές οπότε δεν ήταν έκπληξη όταν αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στην Πληροφορική, που τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο μας για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Έξυπνα Συστήματα και Συστήματα Διαδικτύου. Σήμερα είναι συν-ιδρυτής δύο οργανισμών που έχουν αναπτυχθεί με απώτερο σκοπό το κοινό καλό. «Επιτυχία είναι να δω ότι οι δράσεις που κάνω, διευκολύνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων», δήλωσε ο Μάριος κάνοντας μας υπεφήφανους/ες!
Ο Κωνσταντίνος από πάντα ασχολούταν με τον αθλητισμό και τον στίβο. Αν και ήθελε να σπουδάσει το αντικείμενο του, λόγω διάφορων δυσκολιών δεν τα κατάφερε. Ευτυχώς, η ευκαιρία του δόθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick απ'όπου πήρε Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμου. Δούλεψε σκληρά για να συνδυάσει τις σπουδές του με την προπόνηση και την δουλεία, αλλά τα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής του είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου το οποίο να καλύπτει όλες τις ανάγκες ατόμων με αναπηρίες. «Επιτυχία για μένα είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Να ξεπερνάς το τι δεν είναι εφικτό στην κοινωνία» υποστηρίζει.
Αν και ο Κώστας, ο Ντέμης και ο Χρήστος είχαν ήδη αποκτήσει τα πτυχία τους στη λογιστική με μεταπτυχιακό στη διεθνή φορολογία, επέλεξαν να ξεκινήσουν από την αρχή ένα Πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο Frederick. Σήμερα είναι συνεταίροι στο μεγαλύτερο νομικό γραφείο που εξειδικεύεται στο φορολογικό δίκαιο στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι "Η επιτυχία εξελίσσεται συνεχώς, σε πιέζει να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα, προκειμένου να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της εποχής σου".
Η Ελένη ήξερε από μικρή ότι ήθελε να σπουδάσει Μηχανικός, γιατί πάντα αγαπούσε να συναρμολογεί πράγματα και να λύνει προβλήματα. Η οικογένεια της την ενθάρρυνε σε αυτό και παρόλο που στο Γυμνάσιο ήταν μέτρια μαθήτρια, στο Λύκειο αποφάσισε να προσπαθήσει περισσότερο και κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Σπουδάζοντας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Frederick όπου είχε μια ποιοτική εκπαίδευση με υποστηρικτικούς καθηγητές, καθώς και σημαντικές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Σήμερα εργάζεται στη Δημόσια Υπηρεσία και πιστεύει ότι η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις είναι το κλειδί για την επιτυχία.
Ο Θεόφιλος ανακάλυψε το πάθος του για την χειρωνακτική εργασία όταν άρχισε να συνδέει καλώδια και μηχανικά συστήματα. Αποφάσισε να σπουδάσει στο κλάδο του Electrical Engineering και στην συνέχεια να κάνει και το μεταπτυχιακό του, στον ίδιο κλάδο κλάδο. Παράλληλα δούλευε για να πληρώνει τα δίδακτρα του, καταφέρνοντας να πάρει υποτροφία. Σήμερα, εργάζεται σε εταιρεία Τηλεπικοινωνιών στη θέση του costumer support και νιώθει άνεση και σιγουριά, την οποία του πρόσφερε η εμπειρία των σπουδών του. Ο Θεόφιλος ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθήσουν το Electrical Engineering, τονίζοντας τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει και την αξία της καλής εκπαίδευσης, ανεξαρτήτος φύλου.