The Journey
To My Success

Παναγιώτα Ευσταθίου
Παναγιώτα Ευσταθίου

Η Παναγιώτα είχε πάθος για τα αυτοκίνητα από παιδί. Αγαπούσε να παρακολοθεί αγώνες ράλι και να παρατηρεί διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων. Διάβαζε για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που είχε το κάθε ένα, το κιβώτιο ταχυτήτων, κάθε αυτοκινήτου, και πάντα ήταν ενημερωμένη για κάθε νέο μοντέλο στον χώρο της αυτοκίνησης. Η Παναγιώτα πλέον σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων στο Πανεπιστήμιο Frederick και στοχεύει να συνεχίσει τις σπουδές της στην μηχανολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων. "Success is exceeding the limits and achieving your goals", αναφέρει η Παναγιώτα, μοιράζοντας την εμπειρία της σε ένα μέχρι στιγμής αντροκρατούμενο επάγγελμα!

Θέκλα Νεοκλέους
Θέκλα Νεοκλέους

"Πέρασα το πανεπιστήμιο «κρεμασμένη» απ’ τα χείλη των καθηγητών και των συμφοιτητών μου για να κατανοήσω τα όσα έλεγαν". Η Θέκλα γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της ακοής. Ακούει, όμως με την καρδιά της και χρωματίζει τον κόσμο ολόκληρο με το χαμόγελο της. Η Θέκλα πήρε υποτροφία για το Πτυχίο Γραφικών Τεχνών στο Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, και έχει αποφοιτήσει με τεράστια επιτυχία. Σήμερα είναι μητέρα δύο γιών, μάνατζερ στην εταιρία που εργάζεται και δραστήριο μέλος στην Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών και του Κέντρου Νεότητας Ατόμων με Απώλεια Ακοής Κύπρου. «Πολλά άτομα με πρόβλημα ακοής δεν συνειδητοποιούν πόσες δυνατότητες έχουν και τι μπορούν να πετύχουν. Απογοητεύονται και τα παρατούν. Κι όμως, μπορούν!»

Robert Ponsian Mwombeki
Robert Ponsian Mwombeki

Ο Robert λέει πως η ιστορία του θα μπορούσε καλλιστα να γίνει ένα σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Και έχει δίκαιο. Ο Robert μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό στην Τανζανία, όπου περπατούσε καθημερινά 10 χιλιόμτερα κουβαλώντας νερό από τον ποταμό και μάζευε ξύλα για την φωτιά από το δάσος. Λίγα χρόνια μετά, εφόσον είχε εξαιρετικούς βαθμούς, ο Rpobert πήρε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο μας για να κάνει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Μηχανική. Σήμερα, ο Robert τελειώνει το διδακτορικο του στην Τεχνολογία Υλικών Σκυροδέματος στο Πανεπιστήμιο Frederick. «Όλα όσα κατάφερα μέχρι σήμερα είναι επιτυχία» λέει ο Robert, που επιθυμεί να επιστρέψει στην χώρα του αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του και να μεταδώσει στους νέους όλα αυτά που έμαθε και έζησε.

Δαυίδ Χατζηχριστοδούλου
Δαυίδ Χατζηχριστοδούλου

Ο Δαυίδ από μικρός είχε κλίση σε οτιδήποτε ήταν μηχανικό και ηλεκτρονικό, ψάχνοντας πάντα πώς να τα βάλει σε δράση. Στα 25 του, αποφάσισε να κάνει μεταγραφή από το Τμήμα Πληροφορικής στην Αθήνα και να έρθει στο Πανεπιστήμιο Frederick για το Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού γιατί πολύ απλά "από πάντα αυτό ήθελε να κάνει". Ο Δαυίδ είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το πάθος του στο Πανεπιστήμιό μας και τώρα πια εξειδικεύεται στο microwave engineering και το antenna engineering. "Επιτυχία είναι να πετύχεις το καλύτερο που μπορείς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου", λέει και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε!

Μαρία Gojkovic
Μαρία Gojkovic
«Επιτυχία είναι όταν η πορεία σου σε κάνει περήφανο και ευτυχισμένο», λέει η Μαρία, απόφοιτη του Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, η ιστορία της οποίας μας πηγαίνει σε ένα ταξίδι από τη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κύπρο, από σχέδια που ανατράπηκαν, μια γλώσσα-εμπόδιο και εν τέλει, την συνειδητοποίηση ότι το μέλλον βρισκεται στα χέρια σου και σε οδηγει σε νέες περιπέτειες για να διευρύνεις το ορίζοντά σου, να κοιτάς πέρα από τα προφανή, να εξερευνάς νέες επιλογές και να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα.
Βλαδίμηρος Τζιωρτζής
Βλαδίμηρος Τζιωρτζής
Ο πλέον επιτυχημένος Κύπριος οδηγός Φόρμουλας που αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στην NASCAR Whelen Euro Series, Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αποφοίτησε από το Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου μας με σκοπό να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Με έναν πατέρα μηχανικό και μια μητέρα γυμνάστρια, η παιδική ηλικία του Βλαδίμηρου τον βρήκε κυρίως στα Go-Karts, όπου ανέπτυξε το πάθος του για τα αυτοκίνητα. Μέσα από την ιστορία του, μοιράζεται την εμπειρία του να είσαι φοιτητής και ταυτόχρονα πρωταθλητής της Formula 3!
Joanna Saba
Joanna Saba

Η Joanna γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λωρίδα της Γάζας. Για να ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου πήρε πλήρη υποτροφία για σπουδές στο πρόγραμμα του Digital Marketing στο Πανεπιστήμιο Frederick, έπρεπε πρώτα να πάρει άδεια από τις Ισραηλινές αρχές, να ταξιδέψει μέσω των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών προς την Ιορδανία και μετά να πάρει το αεροπλάνο για την Κύπρο. Τέσσερα χρόνια μετά, η Joanna αποφοίτησε με τον καλύτερο βαθμό από τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες της, ενώ μοιράστηκε μαζί μας πως «Επιτυχία είναι να καταφέρνεις προσωπικούς στόχους!»

Vitaliy Vlasevych
Vitaliy Vlasevych

Το πάθος του Vitaliy για τα βιντεοπαιχνίδια ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε όταν ο αδελφός του τον μύησε στον φανταστικό κόσμο του gaming. Μέχρι τα 10, ήξερε πως ήθελε να ασχολήθει με τα κομπιούτερς. Καθώς μεγάλωνε, τόσο περισσότερο τον ενδιέφερε να μάθει πως αναπτύσσονται τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Vitaliy τώρα είναι game developer, με Πτυχίο στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Frederick. «Επιτυχία για μένα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και να το χαίρεσαι» υποστηρίζει ο Vitaliy. «Με τη συνεχή εξέλιξη γινόμαστε καλύτεροι, και σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες!"

Μάριος Παφίτης
Μάριος Παφίτης

Ο Μάριος μεγάλωσε με την περιέργεια να μαθαίνει καινούρια πράγματα και ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο μόνος του. Από μικρός είχε κλίση στους Ηλεκτρονικόυς Υπολογιστές οπότε δεν ήταν έκπληξη όταν αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στην Πληροφορική, που τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο μας για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Έξυπνα Συστήματα και Συστήματα Διαδικτύου. Σήμερα είναι συν-ιδρυτής δύο οργανισμών που έχουν αναπτυχθεί με απώτερο σκοπό το κοινό καλό. «Επιτυχία είναι να δω ότι οι δράσεις που κάνω, διευκολύνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων», δήλωσε ο Μάριος κάνοντας μας υπεφήφανους/ες!

Κωνσταντίνος Χρίστου
Κωνσταντίνος Χρίστου

Ο Κωνσταντίνος από πάντα ασχολούταν με τον αθλητισμό και τον στίβο. Αν και ήθελε να σπουδάσει το αντικείμενο του, λόγω διάφορων δυσκολιών δεν τα κατάφερε. Ευτυχώς, η ευκαιρία του δόθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick απ'όπου πήρε Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμου. Δούλεψε σκληρά για να συνδυάσει τις σπουδές του με την προπόνηση και την δουλεία, αλλά τα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής του είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου το οποίο να καλύπτει όλες τις ανάγκες ατόμων με αναπηρίες. «Επιτυχία για μένα είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Να ξεπερνάς το τι δεν είναι εφικτό στην κοινωνία» υποστηρίζει.

Gevara Kanjo
Gevara Kanjo
Ο Gevara και η οικογένεια του ήρθαν στην Κύπρο πάνω σε μια βάρκα όταν ήταν μικρός περνόντας έναν εφιάλτη. Η οικογένεια του έψαχνε ένα καλύτερο μέλλον, και ευτυχώς, το βρήκαν. Παρά τις όσες δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει, ο Gevara είναι πλέον επαγγελματίας αθλητής στην ομάδα φούτσαλ της AEK, ενώ παράλληλα κατέχει Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο Frederick. Αν και δυσκολεύτηκε να συνδυάσει τις σπουδές με την δουλειά και την προπόνηση, γνώρισε εκπληκτικούς ανθρώπους που άξιζαν τον κόπο. «Επιτυχία είναι να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις γιατί το επέλεξες και όχι γιατί σου το επέβαλε κάποιος», επιβεβαιώνει υπερήφανα.
Καλλιόπη Κούτσικου
Καλλιόπη Κούτσικου
Η Καλλιόπη δεν ήξερε τι ήθελε να σπουδάσει ακόμα και όταν έφτασε στο Λύκειο. Σιγά σιγά βρήκε την ιδανική σπουδή στο Πανεπιστήμιο Frederick όπου επέλεξε το ευέλικτο Πτυχίο Νομικής. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, η Καλλιόπη συμμετέχει σαν εθελόντρια σε διάφορες  εξω-ακαδημαϊκές δραστηριότητε που προσφέρει το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου, όπου και καταφέρνει να κερδίσει ένα από τα τρία βραβεία στον ετήσιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα! Όπως δηλώνει και η ίδια, «Επιτυχία είναι να ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς!»
Anton Nikolaevich
Anton Nikolaevich
«Ο ορισμός της επιτυχίας είναι να έχεις μια ικανοποιητική προσωπική ζωή και ταυτόχρονα να εργάζεσαι σε μια δουλειά που σου αρέσει», ανέφερε ο Anton. Ο Anton γεννήθηκε στη Ρωσία και από πάντα ήθελε να ξεφύγει με προορισμό μια χώρα με θερμό κλίμα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία στη Wargaming Cyprus, την αρπάξε με ενθουσιασμό. Σαν game developer, γνώριζε όλα όσα χρειαζόταν για να ευδοκιμήσει στη βιομηχανία του gaming, αλλά του έλειπε ένα πράγμα: οργανωτικές δεξιότητες. Και κάπως έτσι ο Anton κατέληξε στο πρόγραμμα MBA του Πανεπιστήμιο Frederick, ένα πρόγραμμα πολύ πιο ευέλικτο και διαφορετικό από αυτό που ήξερε. 
Παράσχος Ρόμπερτ Καντ
Παράσχος Ρόμπερτ Καντ
«Επιτυχία είναι το αίσθημα της πληρότητας και υπερηφάνειας για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλεις», υποστηρίζει ο Παράσχος. Και πράγματι, η σκληρή του δουλειά και αφορσίωση τον αντάμειψαν. Ο Παράσχος αποφοίτησε πρώτος της τάξης του από το Πτυχίο Πληροφορικής και τώρα δουλεύει σε έναν κλάδο με τεράστιες προοπτικές ενώ παράλληλα κυνηγάει το μεταπτυχιακό του.
Κώστας Σάββα, Ντέμης Ιωάννου & Χρίστος Θεοφίλου
Κώστας Σάββα, Ντέμης Ιωάννου & Χρίστος Θεοφίλου

Αν και ο Κώστας, ο Ντέμης και ο Χρήστος είχαν ήδη αποκτήσει τα πτυχία τους στη λογιστική με μεταπτυχιακό στη διεθνή φορολογία, επέλεξαν να ξεκινήσουν από την αρχή ένα Πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο Frederick. Σήμερα είναι συνεταίροι στο μεγαλύτερο νομικό γραφείο που εξειδικεύεται στο φορολογικό δίκαιο στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι "Η επιτυχία εξελίσσεται συνεχώς, σε πιέζει να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα, προκειμένου να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της εποχής σου".
Αντώνης Αντωνίου
Αντώνης Αντωνίου
Ο Αντώνης ήταν ήδη 39 ετών και ήδη με ένα δίπλωμα στη δικανική διερεύνηση συγκρούσεων από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, όταν αποφάσισε ότι θέλει να ακολουθήσει τη Νομική Επιστήμη. Αφού εργάστηκε στην Αστυνομία στον τομέα διερεύνησης τροχαίων δυστυχημάτων για 22 χρόνια, επέλεξε να αποκτήσει εξειδίκευση με ένα πτυχίο. «Έψαξα αρκετά τις επιλογές που είχα στη διάθεσή μου και κατέληξα στο Πανεπιστήμιο Frederick». Σήμερα έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο. «Οτιδήποτε κι αν κάνεις, δεν πρέπει να έχει οροφή. Σε κάθε σου επιτυχία να λες ‘πάμε παρακάτω’ και να μετακινείς τον στόχο προς τα πάνω», σημειώνει.