ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Ποιοτική διδασκαλία και έρευνα στο προσκήνιο των εξελίξεων
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

JOIN THE JOURNEY
Ποιοτική διδασκαλία και έρευνα στο προσκήνιο των εξελίξεων
infobox-1
#44
Ποιοτική Εκπαίδευση
The Impact Rankings 2023
infobox-2
#194
Γενική Κατάταξη U-Multirank 2022

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick έχει στόχο να αναπτύξει επαγγελματίες στους τομείς της Υγείας, εφοδιασμένους/ες με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να υπηρετήσουν σωστά το λειτούργημα που θα ακολουθήσουν. Μέσα από την παροχή ποιοτικής διδασκαλίας, τη συμμετοχή σε εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτική άσκηση και την εμπλοκή σε έρευνα αιχμής, οι φοιτητές/τριες αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες, αξιοποιούν τη διασύνδεση με τις μονάδες υγείας και αποκτούν τα ιδανικά που πρέπει να διέπουν κάθε άτομο αφοσιωμένο στον τομέα της Υγείας.

Μέσα από τα τρία Τμήματά της, η Σχολή Επιστημών Υγείας προσφέρει τέσσερα πτυχιακά προγράμματα, πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα και δύο διδακτορικά προγράμματα.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής σκοπό έχει την ανάπτυξη επαγγελματιών και ερευνητών στον τομέα της Nοσηλευτικής. Διαθέτει καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό με πολύχρονη εκπαιδευτική και κλινική εμπειρία και υπερσύγχρονα εργαστήρια με εξειδικευμένους/ες κλινικούς/ες εκπαιδευτές/τριες σε διάφορες νοσηλευτικές εξειδικεύσεις. Προσφέρει Πτυχιακό Πρόγραμμα στη Νοσηλευτική, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Προηγμένη Φροντίδα Υγείας, εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας και το διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας (εξ αποστάσεως και συμβατικό). Προσφέρει, επίσης, Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Επιστήμες Υγείας.

Tο Τμήμα Φαρμακευτικής αποτελεί το μοναδικό Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε κυπριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας. Το Τμήμα προσφέρει πενταετές πτυχίο Φαρμακευτικής, πενταετές Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική, το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από κυπριακό Πανεπιστήμιο.

Το νέο, καινοτόμο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας, με έδρα τη Λεμεσό, προσφέρει το επιτυχημένο Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και νέο Πτυχιακό Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας.

Στόχος της Σχολής είναι να συμβάλει στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας ατόμων, οικογενειών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
  • Το Πτυχίο Νοσηλευτικής έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις  Ευρωπαϊκές Οδηγίες και έλαβε αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι απόφοιτοι/ες του εγγράφονται στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου. Οι απόφοιτοι/ες μπορούν επίσης να εγγραφούν στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.
  • Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει σχετικής οδηγίας, ικανοποιώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγγράφονται οι απόφοιτοι/ες ως φαρμακοποιοί στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής Κύπρου λαμβάνοντας άδεια ασκήσεως του φαρμακευτικού επαγγέλματος στην Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy