News & events

Πρότεινε ή/και διεκδίκησε υποψηφιότητα στα Βραβεία Αριστείας Μιχάλη Φρειδερίκου 2022-23

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Αριστείας Μιχάλη Φρειδερίκου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23.

Τα βραβεία αποδίδονται εις μνήμη του Ιδρυτή του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Φρειδερίκου, και έχουν ως στόχο να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τις δράσεις που προωθούν τις αξίες του: την αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι φοιτητές/τριες διεκδικούν οι ίδιοι/ες βραβεία ή προτείνουν υποψήφιους/ες σε τρεις κατηγορίες βραβείων. 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην Τελετή Βράβευσης Πρωτευσάντων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 η ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.


Ι. Οι δύο κατηγορίες για τις οποίες μπορούν να προτείνουν ένα/μια υποψήφιο/α είναι:
(α) Teaching Excellence Awards (Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία)
(β) Outstanding Student or Graduate (Βραβείο Αντίκτυπου στην Κοινωνία από φοιτητή/τρια ή απόφοιτο/η)

ΙΙ. Επιπλέον, μπορούν οι ίδιοι/ες να προταθούν ή να δηλώσουν τη δική τους υποψηφιότητα και να διεκδικήσουν δύο βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες:
(α) Sustainable Development Goals Actions Award (Βραβείο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης)
(β) Outstanding Student or Graduate (Βραβείο Αντίκτυπου στην Κοινωνία από φοιτητή/τρια ή απόφοιτο/η)

Teaching Excellence Awards/ Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία

Προτείνονται μέλη του διδακτικού προσωπικού που έχουν διδάξει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε δια ζώσης ή εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών.

 Κριτήρια Υποψηφιότητας:

Τα βραβεία Αριστείας στη Διδασκαλίας απονέμονται σε μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού που προωθούν τη φοιτητικοκεντρική προσέγγιση και καινοτομία στη διδασκαλία στην ανώτερη εκπαίδευση και επιδεικνύουν τα πιο κάτω:
- Είναι διαθέσιμος/-ή, προσιτός/-ή και ανταποκρίνεται έγκαιρα στους/στις φοιτητές/τριες; αλληλοεπιδρά αποτελεσματικά με τους/τις φοιτητές/τριες και εκτός της τάξης (π.χ. στις ώρες γραφείου, θεσμός Ακαδ. Συμβούλου κ.ά).
- Βοηθά, υποστηρίζει και νοιάζεται για τους/τις φοιτητές/τριες και αναγνωρίζει τις εξατομικευμένες εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
- Εισαγάγει/αξιοποιεί νέες, καινοτόμες και δημιουργικές διδακτικές μεθόδους/τεχνικές που προωθούν την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών/τριών.
- Αξιοποιεί σύγχρονες διδακτικές/μαθησιακές δραστηριότητες που προωθούν τη διεπιστημονικότητα.
- Έχει ενθουσιασμό για το μάθημά του/της, πάθος για το αντικείμενό του/της και το μεταδίδει στους/στις φοιτητές/τριες με τρόπο που αποτελεί κίνητρο να εστιάσουν στις σπουδές τους.
- Ενισχύει την αυτοπεποίθηση των φοιτητών/τριών και να στηρίζει τις επιλογές τους σε ό,τι αφορά τις σπουδές και την επαγγελματική τους κατεύθυνση.
- Οργανώνει και παρουσιάζει το περιεχόμενο του μαθήματος με τρόπο που να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των φοιτητών/τριών και τους κινητοποιεί ως συμμέτοχους και συν-δημιουργούς στη διαδικασία μάθησης.
- Μέσα από τη διδασκαλία εμπνέει την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τη μάθηση.
- Δημιουργεί ένα συμπεριληπτικό και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους/όλες τους/τις φοιτητές/τριες ανεξαιρέτως ατομικών διαφορών και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.
- Στηρίζει τους/τις φοιτητές/τριες ώστε να συνδεθούν με τη ζωή του Πανεπιστημίου και να ενσωματωθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Διαδικασία Υποβολής Υποψήφιου/ας

Για την κατηγορία ‘Teaching Excellence Awards’ , η πρόταση υποψήφιου/ας θα πρέπει να υποστηρίζεται από τουλάχιστον τρεις (3) φοιτητές/τριες.

Η υποψηφιότητα υποβάλλεται ηλεκτρονικά εδώ μέχρι την Πέμπτη, 25 Μάϊου 2023.

Previous article icon-grid View all articles Next article