Υψηλές επιδόσεις στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Πανεπιστημίων U-Multirank

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμα ψηλότερες επιδόσεις στη φετινή κατάταξη, συγκρινόμενο με κυπριακά, ελληνικά και άλλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, με βάση τα αποτελέσματα της κατάταξης του 2021.  

Συγκεκριμένα, στη γενική κατάταξη, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στο νούμερο 294 ανάμεσα σε 1101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στο νούμερο 425 διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 1948 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 10 κατηγορίες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης. Απόδειξη της ψηλής ποιότητας του έργου του Πανεπιστημίου είναι και οι συνεχιζόμενες ψηλές επιδόσεις του στην Έρευνα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις ετεροαναφορές (citations) των ερευνητικών δημοσιεύσεων.

Το Πανεπιστήμιο Frederick σημειώνει όλο και ψηλότερες επιδόσεις κάθε χρόνο στο καταξιωμένο σύστημα αξιολόγησης, που στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιτρέπει στον χρήστη να συγκρίνει Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο με βάση διάφορα κριτήρια που θεωρούνται σημαντικά για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

«Η ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Frederick και οι συνεχιζόμενες διακρίσεις του, τόσο στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης U-Multirank όσο και σε άλλες διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων, μάς τιμούν ιδιαίτερα και μάς κάνουν περήφανους. Στα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνεται η σκληρή δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας διαχρονικά, με προσήλωση και ευθύνη, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο της κάθε δράσης μας την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα και πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας και του κοινωνικού συνόλου. Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας για το έργο που επιτελεί ώστε να έχουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, την πολιτεία και την κοινωνία» ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Γιώργος Δημοσθένους.

Το U-Multirank είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η φετινή αξιολόγηση περιλαμβάνει σχεδόν 2,000 Πανεπιστήμια από 96 χώρες.