Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ένωση Συντακτών Κύπρου

Μνημόνιο συνεννόησης και συνεργασίας υπέγραψαν στις 31 Μαρτίου η Ένωση Συντακτών Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει σαφείς και ουσιαστικές πρόνοιες για συνέργειες μεταξύ των δυο πλευρών, αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος.

Ανάμεσα σε άλλα, προνοείται η συνεργασία για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ τα οποία προσφέρει το Πανεπιστήμιό μας. Προνοείται, επίσης, η αξιοποίηση των υποδομών αλλά και του στελεχικού δυναμικού της Ένωσης Συντακτών Κύπρου από τους/τις φοιτητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και αντίστοιχα η πρόσβαση της ηγεσίας της ΕΣΚ στους/στις φοιτητές/τριες Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου με σκοπό την καλλιέργεια συνδικαλιστικής συνείδησης στους/στις μελλοντικούς/ές επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του Τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν ο επικεφαλής του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Κωστάκης Κωσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Συντονιστής του Προγράμματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος. Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου συμμετείχαν, επίσης, η Δρ Ήβη Λάμπρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας, η ΓΓ της Ένωσης Συντακτών, Ραλλή Παπαγεωργίου και το μέλος του Δ.Σ., Λουκιανός Λυρίτσας.