«ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ» - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η κατανόηση του χθες, οδηγός για το σήμερα και το αύριο της Αρχιτεκτονικής

Σε μία χώρα φορτωμένη με τόσο μακρά ιστορία, η ετήσια παρουσίαση των ερευνητικών σπουδαστικών εργασιών των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι κάθε φορά, αναμενόμενη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Πανεπιστημίου Frederick.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, θα ξεδιπλωθούν τα μικρά και μεγάλα μυστικά, οι συνήθως αθέατες λεπτομέρειες  που συνέθεσαν αρχιτεκτονικά τον μονόκλιτο λιθόκτιστο Ναό της Αγίας Θέκλας στη Μοσφιλωτή, το λουτρό Τούζλα στη Λάρνακα και τον δίκλιτο ξυλόστεγο Ναό των Αγίων Ιωακείμ και Άννας στα Καλλιάνα.

Θα προηγηθεί  χαιρετισμός από τον έφορο Αρχαιοτήτων του Τμήματος Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων,  κ. Γιώργο Φιλοθέου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος σε σύντομη εισήγησή του, θα αναδείξει το θέμα «Ο ρόλος της κατασκευαστικής ανάλυσης μνημείων στην εκπαίδευση του σύγχρονου Αρχιτέκτονα».

Για την «Αμφίδρομη σχέση Ιστορίας και Αρχιτεκτονικής» θα μιλήσει η Καθηγήτρια Κλαίρη Παλυβού, Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Πληροφορίες: 22394 394, εσωτερικό: 45100