ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΥΣΗ ΚΑΙ FUNTASIA ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, υιοθετώντας τις παιδαγωγικές αρχές ότι η μάθηση είναι χαρά, η δημιουργία αναπτύσσει τη φαντασία, η περιέργεια καθοδηγεί τη δράση των παιδιών, η φύση ενεργοποιεί πολλαπλές αισθήσεις, συνεχίζει τους πετυχημένους θεσμούς του Καλοκαιρινού “Σχολείου” FUNTASIA και του “Σχολείου” της Φύσης. Δύο “σχολεία”, μια κοινή φιλοσοφία, μια κοινή δράση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φανταστούν, να δημιουργήσουν, να αγκαλιάσουν τη φύση και τη ζωή, να παίξουν και να μάθουν διασκεδάζοντας.

Οι δραστηριότητες και των δύο “σχολείων” περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: τέχνη, ρομποτική, θέατρο, μουσική, επιστήμη, κατασκευές, αθλήματα, αφήγηση, μουσικοκινητικά παιχνίδια και έχουν σχεδιαστεί από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων θα είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές και απόφοιτοι υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

FUNTASIA

Το FUNTASIA, θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να ζήσουν μια μοναδική καλοκαιρινή περιπέτεια, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Η πρόταση του Funtasia για το καλοκαίρι του 2019 επικεντρώνεται στην απόλαυση, την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του παιδιού και την αβίαστη μάθηση μέσα από διαφορετικές μορφές και τρόπους παιχνιδιού και εξερεύνησης.

Σχολείο της Φύσης

Το Σχολείο της Φύσης από την άλλη, θα προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών μια μοναδική εμπειρία μάθησης στη φύση, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα συνδυάζει δυναμικά το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, ποικίλες δραστηριότητες και τη μάθηση μέσα από σύντομα και αναδυόμενα projects που αναλαμβάνουν τα παιδιά βάσει των ενδιαφερόντων τους, έχοντας ως πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη τη φύση και το δάσος.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Χώρος Διεξαγωγής:

Σχολείο της Φύσης: Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (Πλησίον Καραϊσκάκιου Ιδρύματος)

FUNTASIA Summer School: Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Frederick (Γιάννη Φρειδερίκου 7, 1036 Λευκωσία).

Κόστος:

€80 την εβδομάδα για κάθε παιδί (στο κόστος περιλαμβάνεται πρόγευμα). Για περισσότερες από 3 εβδομάδες €65 για κάθε επιπρόσθετη εβδομάδα. Για το 2ο παιδί της οικογένειας έκπτωση 10%, για το 3ο παιδί έκπτωση 20%.

Περισσότερες πληροφορίες:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ.: 95 501 966
www.facebook.com/forestschoolcyprus / www.facebook.com/funtasiasummerschool/   

Αίτηση συμμετοχής