Το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις προς τιμή των 30 χρόνων του προγράμματος ERASMUS

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, το Γραφείο Κινητικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Frederick, διοργάνωσαν διάφορες δραστηριότητες σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Το Γραφείο Κινητικότητας διοργάνωσε δύο Ενημερωτικές Ημερίδες για το Πρόγραμμα, στις 15 Μαρτίου στη Λευκωσία και στις 27 Μαρτίου στη Λεμεσό, προσκαλώντας τους πιο δραστηριοποιημένους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) στα θέματα κινητικότητας Νέων και Εθελοντικής Εργασίας που παρέχει το πρόγραμμα Erasmus+ σε όλους τους νέους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προαναφερόμενες δράσεις καθώς επίσης και για τη δυνατότητα που έχουν μέσω του Γραφείου Κινητικότητας του Πανεπιστημίου να σπουδάσουν ή/και να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό ως φοιτητές ή/και ως πρόσφατοι απόφοιτοι.

Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν, κατά τη διάρκεια των Ενημερωτικών Ημερίδων την αγαπημένη τους αφίσα με θέμα τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus, που σχεδιάστηκε από τους τελειόφοιτους φοιτητές του Προγράμματος Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδίου του Πανεπιστημίου Frederick.

Οι 4 αφίσες με τις περισσότερες ψήφους, θα αντιπροσωπεύσουν το Πανεπιστήμιο Frederick σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Μάιο στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Επίσης, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Frederick, κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, φιλοξένησε πέντε ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Πολωνίας (Kalisz, Gorzow) και Ισπανίας (The Basque country). Οι Δρ Aitziber Nuñez Zabaleta, Δρ Aleksandra Szczerba-Zawada, Anna Matuszewska, Δρ Miroslaw Kwiatkowski, και Δρ Szymon Bachrynowski, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Frederick και δίδαξαν σε φοιτητές του Τμήματος  θέματα που άπτονται των Οικονομικών, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Επιχειρησιακής Επικοινωνίας.

Επίσης, μεταξύ των ακαδημαϊκών ανταλλάχτηκαν απόψεις, καθώς και καλές πρακτικές που αφορούν σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία τεχνολογίας για αποτελεσματική διδασκαλία, καλές πρακτικές για εξοικείωση των φοιτητών με το Πρόγραμμα Erasmus+ καθώς και πιθανές ευκαιρίες ερευνητικής συνεργασίας.

Τις εκδηλώσεις του Τμήματος συντόνισε η Δρ Πετρούλα Μαυρικίου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Frederick και Τμηματική Συντονίστρια του Προγράμματος Erasmus+.

Με αφορμή τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus, να αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ), το 2011, το 2012 και το 2013  για τα άριστα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη διαχείριση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μόνο Κυπριακό Πανεπιστήμιο που αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρότυπο για την εφαρμογή του προγράμματος Erasmus+ κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015/2016 και ειδικότερα για την ακριβή αντιστοιχία και πλήρη αναγνώριση των μαθημάτων των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών του που επωφελήθηκαν από την κινητικότητα του Προγράμματος.

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Frederick θα καταλαμβάνει από το 2017 μια εξέχουσα θέση στη λίστα με τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που με τις πρακτικές τους γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και εμπνέουν μέσω της εφαρμογής του νέου διαδικτυακού εργαλείου της Ευρωπαϊκής Ένωση ECHE: MakeItWorkforYou!