«Εβδομάδα Ποιότητας: Τυποποίηση στην Εκπαίδευση» 24 – 28 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Frederick

Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η τυποποίηση στην εκπαίδευση των μελλοντικών Μηχανικών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την «Εβδομάδα Ποιότητας» από τη Δευτέρα 24 μέχρι την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017.

Η «Εβδομάδα Ποιότητας» θα διοργανωθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία και κατά τη διάρκειά της θα γίνονται διαλέξεις από Λειτουργούς του CYS σε φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου, τόσο σε γενικά θέματα τυποποίησης όσο και σε εξειδικευμένα θέματα των προγραμμάτων σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές που θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Τυποποίησης και την εφαρμογή του στην Κύπρο, να ακούσουν για πρότυπα που εμπλέκονται στα θέματα των σπουδών τους και να απευθύνουν ερωτήσεις.

Παράλληλα, σημείο ενημέρωσης που θα στελεχώνεται από Λειτουργούς του Οργανισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της «Εβδομάδας Ποιότητας» και που επίσης θα βρίσκεται στους χώρους του Πανεπιστημίου, θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και καθηγητές για διάφορα θέματα τυποποίησης και προτύπων.

Στο σημείο ενημέρωσης θα είναι διαθέσιμο έντυπο υλικό και πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τις Ευρωπαϊκές Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης που εκπονούν τα πρότυπα και θα μπορεί να γίνει έρευνα για εξεύρεση συγκεκριμένων προτύπων μέσα από το αρχείο του CYS άλλα και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης (CEN).

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ποιότητας, την Πέμπτη 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση  στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος του Πανεπιστημίου Frederickστην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστας Καδής. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ Πάμπος Καμμάς, Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης με θέμα: «Ευρωπαϊκά Πρότυπα: Μέρος της Επαγγελματικής και Καθημερινής μας ζωής». Η συγκεκριμένη εκδήλωση, ξεκινά στις 10:20 π.μ.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ