«ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ…»- ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK

Tο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΚΕ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, διοργανώνει Ημερίδα Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας με τίτλο «Με αφορμή ένα βιβλίο...» το Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, στο ΚΕ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ. Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η Ημερίδα Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας «Με αφορμή ένα βιβλίο…» αφιερώνεται αυτή τη χρονιά στο βιβλίο Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε, της Άννας Κουππάνου, που διακρίθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Λογοτεχνικό Βιβλίο για μεγάλα παιδιά και νέους» (2016).

Σκοπός της Ημερίδας είναι να φέρει κοντά στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων το σύγχρονο, ποιοτικό παιδικό βιβλίο της Κύπρου και να προτείνει ιδέες επεξεργασίας του στην τάξη για σκοπούς φιλαναγνωσίας και λογοτεχνικού γραμματισμού. Τα πέντε βιωματικά εργαστήρια, που αποτελούν τον κορμό της ημερίδας, ενσωματώνουν το δημιουργικό και επιστημονικό περιεχόμενο στη βιωματική προσέγγιση και δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν θεωρία και πράξη.

Παράλληλα με τα εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς, θα προσφερθούν λογοτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των συμμετεχόντων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο emailpre.kk@frederick.ac.cy. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 2 Μαΐου 2017.

Κατά την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στην Ημερίδα, οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα εργαστήρια, θα κληθούν να δηλώσουν τα ονόματα και την τάξη των παιδιών (νήπιο, Α΄ - Στ΄ Δημοτικού).

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg