Πανεπιστήμιο Frederick: Maritime Day - Παρουσίαση του Καινοτόμου Προγράμματος Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Μία σημαντική καινοτομία θα αναδειχθεί στο φετινό FrederickMaritimeDayπου διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18:30μ.μ.

στοMediterranean Beach Hotel.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederickνα συνδέσει τον κλάδο της Μηχανικής με τη Ναυτιλία, μία καινοτομία με πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την Κύπρο, η οποία δημιουργεί νέους ορίζοντες και ευκαιρίες ακαδημαϊκής κατάρτισης και επαγγελματικής καριέρας που ανοίγονται για εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.

Πέρα από τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Ναυτιλία, τη Ναυτιλιακή Διοίκηση και στο Ναυτικό Δίκαιο, το Πανεπιστήμιο Frederick θα προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ειδικών επαγγελματικών προσόντων.  Έτσι, οι απόφοιτοι μηχανικοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πιστοποιητικά Ικανότητας Α΄ - Β΄, και Γ΄ Μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού. Με τον τρόπο αυτό θα διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες και τις δυνατότητες απορρόφησής τους με υψηλές απολαβές,  τόσο στο πλοίο όσο και στη διοίκηση των ναυτιλιακών εταιρειών,  σε  μία αγορά εργασίας που παρουσιάζει έντονη δυναμική ανάπτυξης στην Κύπρο.

Πέρα από τις πολλές και μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες διεθνούς κύρους που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και τις επενδύσεις που συνεχίζουν αδιάκοπα,  η χώρα αποκτά τώρα και πρότυπο διεθνές κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης και ισχυροποιεί τη θέση της στον παγκόσμιο ναυτιλιακό  χάρτη ακόμα περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα παρουσιαστεί αναλυτικά το Πρόγραμμα  Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και του Τμήματος Μηχανολόγων  του Πανεπιστημίου Frederick. Το Πρόγραμμα, είναι εγκεκριμένο  από το Κυπριακό Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και ως εκ τούτου έχει διεθνή αναγνώριση.

Την παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού θα κάνει ο κ. RodBeams, Διευθυντής του Προγράμματος στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick.

Ιδιαίτερη βαρύτητα  έχει και η παρέμβαση που θα κάνει ο Δρ Ιωάννης Στριμπής, καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  με θέμα:

«Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου: Νομικό Πλαίσιο και Προκλήσεις»

Θα  χαιρετήσουν ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ Μάριος Δημητριάδης υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωσηκαι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου FrederickΚαθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:  25 730975 #105

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ