Φοιτητές του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick βοηθούν παιδιά να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους

Τα συναισθήματα ρυθμίζουν τόσο τον εσωτερικό μας κόσμο όσο και τις αλληλεπιδράσεις μας με τον εξωτερικό κόσμο. Μέσα από τις πρωταρχικές του σχέσεις ο άνθρωπος κατανοεί τον εαυτό του, αλλά και τον κόσμο που τον περιβάλλει. Χρειάζεται, επομένως, να καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες εμείς οι ενήλικες για να μπορέσουμε στη συνέχεια να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε αυτό που ονομάζουμε συναισθηματική νοημοσύνη.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της επαφής του ανθρώπου με τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων σε κάθε ηλικία, οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του προγράμματος BSc Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick Λεμεσού οργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο «Εξερευνούμε μαζί τα συναισθήματα».

Με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο, δώδεκα πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές του προγράμματος διακινήθηκαν ανάμεσα στους επισκέπτες της πλατείας του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού, ελαφρώς μεταμφιεσμένοι σε φιγούρες των γνωστών παιδικών παραμυθιών «Μικροί Κύριοι, Μικρές Κυρίες», προβάλλοντας διάφορα συναισθήματα, διαθέσεις και συμπεριφορές.

Οι φοιτητές καλούσαν τον περιφερόμενο κόσμο να πλησιάσει και να περιγράψει τη διάθεση και τα συναισθήματά του και να φωτογραφηθεί με τις γνωστές φιγούρες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια των φοιτητών της Ψυχολογίας, να απεικονίσουν το συναίσθημα ή τη διάθεσή τους με τη δημιουργία ζωγραφιάς ή άλλης εικαστικής κατασκευής σε  πάγκο με υλικά ζωγραφικής και κολλητικής που στήθηκε στην πλατεία ειδικά για το σκοπό της εκδήλωσης.

Ο διερχόμενος κόσμος, μικροί και μεγάλοι, αγκάλιασαν την εκδήλωση πολύ θερμά εκφράζοντας στους διοργανωτές την επιθυμία  να υπάρξουν μελλοντικά κι άλλες παρόμοιες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τα συναισθήματα, την αποδοχή και την έκφρασή τους  και κατ’ επέκταση την καλύτερη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων.