Το Πανεπιστήμιο Frederick στη Βραδιά του Ερευνητή 2017! - “Join the Research CULT”

Join the Research CULT

Το Πανεπιστήμιο Frederick θα συμμετέχει και φέτος στη Βραδιά του Ερευνητή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στην Λευκωσία. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), το οποίο  σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή, που γίνεται ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και στην έρευνα, μέσα από πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσική.

Το κοινό κάθε ηλικίας θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με Κύπριους ερευνητές και το έργο τους, σε μια εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα. Στα περίπτερα της εκδήλωσης, ερευνητές θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα ενημερώνουν το κοινό για τον ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και για τις καθημερινές, πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε πειράματα και ο καθένας να γίνει για μια βραδιά ερευνητής!

Το Πανεπιστήμιο Frederick, έχει λοιπόν και φέτος ενεργό ρόλο στη Βραδιά του ερευνητή με ποικίλες δραστηριότητες, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, έχοντας πάντα την ίδια φιλοσοφία: πάθος για τις επιστήμες, αγάπη για την έρευνα και απόλυτη πίστη στα ταλέντα που κρύβουν τα παιδιά.

Από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής,καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου θα είναι στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης για να καθοδηγήσουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά στις επιστήμες και να τις παρουσιάσουν όπως είναι στην πραγματικότητα: Ένα μαγικό «παιχνίδι» περιπέτειας και φαντασίας.

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον μαγευτικό κόσμο των δεινοσαύρων που ξετυλίγεται μέσα από το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι αστυνομικού μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας το οποίο συνδυάζει τη λογοτεχνία και τη ρομποτική.

Η ομάδα Frederick University Formula Racing Team (FUF Racing Team), που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2015, θα ξετυλίξει στο κοινό τα μυστικά της σχεδίασης και κατασκευής ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου formula. Η ομάδα αυτή, ήταν η μοναδική που εκπροσώπησε φέτος την Κύπρο για πρώτη φορά στον παγκόσμιο θεσμό «Formula Student Racing Competition». Κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα προβάλλονται σχετικά animations και αγωνιστικά στιγμιότυπα ενώ θα υπάρχουν μεμονωμένα συστήματα του οχήματος για συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση από τους επισκέπτες.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο εκπληκτικό ταξίδι που κάνουν τα φάρμακα στον οργανισμό, αλλά και τον τρόπο που «συνεργάζονται» μαζί μας για να γίνουμε καλά!

Tο Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, μέσω της δραστηριότητας DesignHub θα παρουσιάσει μια σειρά από πρόζεκτ, τα οποία αντικατοπτρίζουν, επαναπροσδιορίζουν, εμπνέονται και επεμβαίνουν χρησιμοποιώντας καινούργιες μεθόδους, σε θέματα γύρω από την κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, θα ενημερώνει το κοινό γιατον έξυπνο τεχνολογικό σχεδιασμό των ξυλόστεγων Ναών του Τροόδους. Επιπλέον, θα φέρει το κοινό σε άμεση επαφή με την υψηλή τεχνολογία κατασκευής των βυζαντινών οικοδομικών κατασκευών (τοιχοποιίες, θόλοι, τρούλοι και οι μυστικοί χώροι).