Αναγόρευση Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick

To Πανεπιστήμιο Frederick αναγορεύει τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 18:30, στην Αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Η αναγόρευση του καταξιωμένου επιστήμονα Γεώργιου Μπαμπινιώτη αποτελεί την κορυφαία έκφραση τιμής που μπορεί να αποδοθεί με βάση τα ακαδημαϊκά θέσμια. Το Πανεπιστήμιο Frederick  προχωρά για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, στην απόδοση της ύψιστης αυτής ακαδημαϊκής τιμής στον Καθηγητή, Επιστήμονα, Πανεπιστημιακό Δάσκαλο, Πρύτανη, Υπουργό και Πνευματικό Άνθρωπο Γεώργιο Μπαμπινιώτη, υπογραμμίζοντας έμπρακτα την προσήλωσή του ως ακαδημαϊκού ιδρύματος στις αρχές της πολιτισμικής ανάπτυξης, στην αξία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών τιμά τον Καθηγητή Μπαμπινιώτη για το πρωτοποριακό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στη Γλωσσολογία και τη λεξικογραφία και την πολυδιάστατη και αδιάλειπτη προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο, η παρουσία και ο χαιρετισμός στην εκδήλωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αναγνώριση του έργου του τιμώμενου από την κυπριακή πολιτεία είναι σημαντική τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Πανεπιστήμιο Frederick,  το οποίο γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.   

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιώργο Δημοσθένους. Στο πλαίσιο της τελετής ο Καθηγητής Μπαμπινιώτης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Η γλωσσική κατάρτιση του επιστήμονα». Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Yπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων γι’ αυτό παρακαλείστε όπως κρατήσετε έγκαιρα θέση στο τηλ. 22 394496 ή με e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Πρόσκληση