Πανεπιστήμιο Frederick: 5η Ετήσια Ναυτιλιακή Ημερίδα

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Frederick διοργανώνει την 5η Ετήσια Ναυτιλιακή Ημερίδα. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στο Mediterranean Beach Hotelκαι τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας, κυρίας Νατάσσας Πηλείδου.

Τίτλος της φετινής Ημερίδας είναι: «Η Γαλάζια Ανάπτυξη και η σημασία της για την Κυπριακή Οικονομία».

Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω της σημαντικής συνεισφοράς της Ναυτιλίας και του Διεθνούς Εμπορίου στην Κυπριακή οικονομία και των αυξανόμενων επαγγελματικών προοπτικών που συνεχώς δημιουργούνται για τους νέους μας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Frederick και του διεθνούς Νηογνώμονα Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd «DNVGL» σε θέματα έρευνας και ναυτιλιακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ο DNV-GL είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πιστοποίησης της καταλληλότητας των πλοίων, καθώς επίσης και  ο μεγαλύτερος τεχνικός σύμβουλος που εποπτεύει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τη λειτουργία των πηγών ανανεώσιμης ενέργειας και τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν επίσης, τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Ναυτιλιακή Διοίκηση, στο Ναυτικό Δίκαιο, στη Διοίκηση Ναυτικής Μηχανικής καθώς και το δίπλωμα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Πανεπιστημίου Frederick.

Ομιλίες θα απευθύνουν:

  • Ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού,
  • Ο κ. Κώστας Κωσταράς, Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων,
  • Ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής τεχνικού τμήματος του Κυπριακού Ναυτικού Επιμελητηρίου και Πρεσβευτής στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO),
  • Ο Δρ Λοΐζος Ισαΐας, Διευθυντής του Maritime Service Centre & Advisory του DNV-GL, και
  • Ο Δρ Εμμανουήλ Νικολαΐδης, Λέκτορας Ναυτιλιακών του Πανεπιστημίου Frederick.

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Tηλ: 25 730975, εσωτ. 105, κα Γιωργούλλα Χατζηγεωργίου

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Πρόσκληση