ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK

ΦΥΣΗ ΚΑΙ FUNTASIA ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Το παιδί μαθαίνει παίζοντας, διερευνώντας, δημιουργώντας, γελώντας, διασκεδάζοντας, ανακαλύπτοντας. Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, υιοθετώντας τις παιδαγωγικές αρχές ότι η μάθηση είναι χαρά, η δημιουργία αναπτύσσει τη φαντασία, η περιέργεια καθοδηγεί τη δράση των παιδιών, η φύση ενεργοποιεί πολλαπλές αισθήσεις, συνεχίζει τους πετυχημένους θεσμούς του Καλοκαιρινού “Σχολείου” FUNTASIA και του “Σχολείου” της Φύσης. Δύο “σχολεία”, μια κοινή φιλοσοφία, μια κοινή δράση. Δώστε τη δυνατότητα στο παιδί σας να φανταστεί, να δημιουργήσει, να αγκαλιάσει τη φύση και τη ζωή, να παίξει και να μάθει διασκεδάζοντας.
Οι δραστηριότητες και των δύο “σχολείων” περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: τέχνη, ρομποτική, θέατρο, μουσική, επιστήμη, κατασκευές, αθλήματα, αφήγηση, μουσικοκινητικά παιχνίδια και έχουν σχεδιαστεί από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων θα είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές και απόφοιτοι υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

FUNTASIA

Το FUNTASIA, θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να ζήσουνμια συναρπαστική καλοκαιρινή περιπέτεια, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Τέσσερις ξεχωριστές εβδομάδες, τέσσερις διαφορετικές θεματικές, τέσσερα ανεπανάληπτα ταξίδια, τέσσερις συναρπαστικές βουτιές: «Βουτιά στην υδρόγειο», «Βουτιά στον κόσμο των μηχανών και των εφευρέσεων», «Βουτιά στον κόσμο των ζώων και των φυτών», «Βουτιά στις λέξεις και στα χρώματα».

Σχολείο της Φύσης

Το Σχολείο της Φύσης από την άλλη, θα προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών μια μοναδική εμπειρία μάθησης στη φύση, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα συνδυάζει δυναμικά το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, δραστηριότητες και τη μάθηση μέσα από σύντομα και αναδυόμενα projects που αναλαμβάνουν τα παιδιά βάσει των ενδιαφερόντων τους, έχοντας ως πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη τη φύση και το δάσος.

Αναλυτικό πρόγραμμα


Χώρος Διεξαγωγής:

  • Σχολείο της Φύσης: Πάρκο Ακαδημίας (Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται από την είσοδο επί της Λεωφόρου Λάρνακος από τους εμψυχωτές/τριες – εκπαιδευτές/τριες του προγράμματος).
  • FUNTASIA Summer School: Κτίριο Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Frederick (Δημήτρη Χάματσου 13, 1040 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία).

Κόστος:

€80 την εβδομάδα για κάθε παιδί (στο κόστος περιλαμβάνεται πρόγευμα). Για περισσότερες από 3 εβδομάδες €65 για κάθε επιπρόσθετη εβδομάδα. Για το 2ο παιδί της οικογένειας έκπτωση 10%, για το 3ο παιδί έκπτωση 20%.

Περισσότερες πληροφορίες:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Τηλ.: 95 501 966
www.facebook.com/forestschoolcyprus / www.facebook.com/funtasiasummerschool/   

Αίτηση Συμμετοχής