ΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Το Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά ηλικίας 4-8 ετών με Έμφαση στην Επαφή με τη Φύση από το Πανεπιστήμιο Frederick επιστρέφει

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο των δράσεών του σε μη τυπικές μορφές μάθησης, συνεχίζει και αυτό το Πάσχα τον επιτυχημένο θεσμό του «Σχολείου» της Φύσης για παιδιά 4-8 ετών, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μάθησης στη φύση, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της δημιουργικής, της κριτικής και της αυτόνομης σκέψης των παιδιών, καθώς επίσης και της φαντασίας και της αυτοπεποίθησής τους. Το πρόγραμμα συνδυάζει δυναμικά το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, δραστηριότητες και τη μάθηση μέσα από σύντομα και αναδυόμενα projects που αναλαμβάνουν τα παιδιά βάσει των ενδιαφερόντων τους. Έχοντας ως βάση, πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη τη φύση και το δάσος, το πρόγραμμα υιοθετεί τα μέσα και τις μεθόδους των γνωστικών αντικειμένων της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, της φυσικής αγωγής, των κοινωνικών επιστημών, της γλωσσικής αγωγής, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών για εξερεύνηση, διερεύνηση, δραστηριοποίηση, χαρά και μάθηση.

Δήλωση ενδιαφέροντος: μέχρι 15 Απριλίου 2019. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Χώρος: Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. (Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται στην είσοδο του Πάρκου στον χώρο στάθμευσης από τους εμψυχωτές/τριες – εκπαιδευτές/τριες του προγράμματος).

Συναντήσεις: Μεγάλη Εβδομάδα (22-26 Απριλίου).

Κόστος: €80 την εβδομάδα για κάθε παιδί (στο κόστος περιλαμβάνεται πρωινό).

Ώρα: 8:00πμ-1:30μμ

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ.: 95501966

 

Αίτηση συμμετοχής