ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΣΤΟ ΦΕΣΤΒΑΛ ΝΕΩΝ UP TO YOUTH!

Με το σύνθημα «Up to You(th)», ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 17:00 στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, αφού στόχος είναι η ανάδειξή τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας.

Το Πανεπιστήμιο Frederick θα βρίσκεται εκεί με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

  • Formula: Μάθε τα μυστικά της σχεδίασης και κατασκευής ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου formula από την ομάδα Frederick University Formula Racing Team (FUF Racing Team) και δείτε από κοντά το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε η ομάδα.

  • Ακαδημία Ρομποτικής: Εξερεύνησε τις διαφορετικές πτυχές του τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών, των κατασκευών και της χειροτεχνίας. Προγραμμάτισε ρομποτικά μοντέλα από υλικά της καθημερινότητάς μας και δες από κοντά τις προγραμματιστικές δυνατότητες και κινήσεις των ρομποτικών μοντέλων.

  • Εργαστήριο Κινητών Συσκευών Πανεπιστημίου Frederick (Mdl)

Magic Mirror: Δες από κοντά τον "Μαγικό" και "Έξυπνο" καθρέφτη που μπορεί να ελέγχει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, ακολουθώντας απλά φωνητικές εντολές.

Dream Fighters: Με πόσο πάθος θα παλέψεις για το όνειρό σου; Ένα εφηβικό παιχνίδι ρόλου με ενσωματωμένα 5 mini - παιχνίδια που σκοπό έχει να βοηθήσει τους νέους να μάθουν να παλεύουν για τα όνειρά τους και να αντιμετωπίζουν τα στερεότυπα.

3D Racing: Σπάσε τον χρόνο και ανταγωνίσου με τους οδηγούς που εξελίχθηκαν με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, μέσω των εικονικών αγώνων Formula 1.

iLIFE-Troodos: Ένα έργο που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις φυσικές αξίες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους.

HIT (Hate Interrupter Teams): Ένα έργο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που αφορούν τους μετανάστες με επίκεντρο την έννοια των ομάδων διακοπών μίσους (HITs) - ομάδων εργασίας νέων (14-19 ετών).