Διαδικτυακή συζήτηση για τα εμβόλια της νόσου COVID-19 από το Πανεπιστήμιο Frederick

Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τη νόσο COVID-19 είναι το θέμα διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώνει το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick στις 17 Φεβρουαρίου.

Η πανδημία από τον ιό SARS-CoV-2 αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Σχετίζεται με μεγάλο αριθμό θανάτων, αυξημένες ανάγκες ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Κύριο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί η πρόληψη και συνεπώς η έγκριση εμβολίων και ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με στόχο τη συλλογική ανοσία, που μπορεί να προσφέρει τη λύση για την έξοδο από την υγειονομική κρίση. Την ίδια στιγμή, όμως, ενσκήπτουν ανησυχίες και φόβοι σχετιζόμενοι είτε με την ίδια τη νόσο, είτε με τα νέα εμβόλια.

Ο συνεργάτης της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick Δρ Γεώργιος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ψυχίατρος, θα μιλήσει για τα είδη των εμβολίων που έχουν εγκριθεί, για την αποτελεσματικότητά τους και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις σε ομάδες του πληθυσμού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης θα συζητηθούν -με σκοπό να διασαφηνιστούν με απλό και κατανοητό τρόπο- ζητήματα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και παραπληροφόρησης σχετικά με τους εμβολιασμούς και τη νόσο COVID-19 γενικότερα, καθώς και οι ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας σε ευπαθείς ομάδες, τον γενικό πληθυσμό και τους επαγγελματίες Υγείας.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν ο δρ Θεοδόσης-Νόμπελος Παναγιώτης, Λέκτορας, και ο δρ Χαράλαμπος Τριάντης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

Η διαδικτυακή συζήτηση απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, άλλους επαγγελματίες υγείας και στο ενδιαφερόμενο κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στις 17:00 μέσω Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στη συζήτηση με εγγραφή στον σύνδεσμο: https://frederick.zoom.us/webinar/register/3216128583350/WN_Q7BWP5ZFQp-Bmq4XoYf1Cw