Συζήτηση φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου με τον Υπουργό Εξωτερικών

Συζητάμε για την Ευρώπη, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον

Το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Συζητάμε για την Ευρώπη, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον», την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου που ξεκίνησε η ΕΕ με τους Ευρωπαίους πολίτες, δίνοντας βήμα σε νέους και νέες να εκφράσουν τις προσδοκίες, τις ανησυχίες και το όραμά τους για την Ευρώπη και την Κύπρο εντός της ΕΕ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Fredrick θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και θα θέσουν τα ερωτήματά τους στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων με τη συμμετοχή πολιτών, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Η Διάσκεψη είναι η πρώτη αυτού του είδους: αποτελεί μείζονα έκφανση της δημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εισηγήσεις των Ευρωπαίων πολιτών θα τροφοδοτήσουν τις συνόδους ολομέλειας της Διάσκεψης η οποία αποτελεί ένα νέο δημόσιο φόρουμ ανοιχτού, συμπεριληπτικού και διαφανούς διαλόγου με τους πολίτες για μια σειρά από βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να αντικατοπτρίσει την πολυμορφία μας και να συμβάλει ώστε η απήχηση της Ευρώπης να υπερβεί τις πρωτεύουσές της και να προσεγγίσει κάθε γωνιά της ΕΕ, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των Ευρωπαίων και των θεσμικών οργάνων που τους υπηρετούν. Ειδικότερα οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους.

Πρόγραμμα