Το Πανεπιστήμιο Frederick ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

Σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Πανεπιστημίων U-Multirank

Σε συνέχεια της περσινής πρωτιάς του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμη ψηλότερες επιδόσεις με βάση τα φετινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες (Art related output, Top cited publications, Spin-offs, Foreign language bachelor programmes, International academic staff, International joint publications, Bachelor graduates working in the region, Master graduates working in the region, Regional joint publications), ενώ κατατάχθηκε στο νούμερο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια. Ειδικότερα στον τομέα της περιφερειακής εμπλοκής, το πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην 88η θέση ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Απόδειξη της ψηλής ποιότητας του έργου του Πανεπιστημίου είναι και η κατάταξή του στην έρευνα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις ετεροαναφορές (citations) των ερευνητικών δημοσιεύσεων. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ετεροαναφορών (πόσες δημοσιεύσεις ερευνητών του Πανεπιστημίου αναφέρονται σε άλλες έρευνες) και το ποσοστό των δημοσιεύσεων του πανεπιστημίου που βρίσκεται στις πιο δημοφιλείς ετεροαναφορές παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάσσεται στο νούμερο 147 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

«Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη γιατί διαχρονικά το Πανεπιστήμιο Frederick έχει θέσει ως στόχο την ποιότητα σπουδών, συνεχίζοντας  τη δράση του με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, στους γονείς, στην πολιτεία και στην κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καταφέρνοντας να διακριθεί περισσότερο, επιτελώντας την αποστολή του να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και παραγωγή νέας γνώσης μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας. Και στα φετινά αποτελέσματα του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank αποτυπώνεται η διαχρονική δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας, με προσήλωση και ευθύνη, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο της κάθε δράσης μας την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας και του κοινωνικού συνόλου.» ανέφερε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου.

Το U-Multirank (www.umultirank.org), το οποίο στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η αξιολόγηση κατατάσσει 1,800 πανεπιστήμια από 92 χώρες, τα οποία συμπεριλαμβάνουν περισσότερες από 5,300 σχολές και 11,800 προγράμματα σπουδών.