ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ

Σε κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και του Πρυτανικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα σε σχέση με το θλιβερό συμβάν του θανάτου του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Φρειδερίκου:

  1. Οι σημαίες του Πανεπιστημίου να κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.
  2. Σύσσωμο το Συμβούλιο και οι Πρυτανικές Αρχές να παραστούν στην κηδεία.
  3. Να κατατεθούν στεφάνια εκ μέρους του Συμβουλίου και της Συγκλήτου.
  4. Να εκφωνήσει, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, επικήδειο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου.
  5. Να καλέσει την πανεπιστημιακή κοινότητα να παραστεί στην κηδεία εξαιρουμένων όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τηρουμένων όλων των μέτρων ασφάλειας σε σχέση με την πανδημία.
  6. Να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκλιπόντος στο γραφείο του και να ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων.
  7. Να γίνουν εισφορές στη μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου και για τους άπορους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Το Συμβούλιο θα συνέλθει σε νέα συνεδρία για να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με εκδηλώσεις και δράσεις στη μνήμη του αείμνηστου Ιδρυτή του Πανεπιστημίου μας, Μιχάλη Φρειδερίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Μιχάλη Φρειδερίκου θα τελεστεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 4:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου. Για λόγους προστασίας του κοινού, η είσοδος στην εκκλησία θα είναι περιορισμένη και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εξόδιος ακολουθία θα μεταδίδεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας μέσω μεγάφωνων. Η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια.

Σε σχέση με το βιβλίο συλλυπητηρίων, το Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο στο γραφείο του εκλιπόντος από την Τρίτη 25 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μεταξύ 9:00 και 18:00 καθημερινά.