Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και Sistema Cyprus

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και το Sistema Cyprus με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η Δρ. Νικολέττα Πολυδώρου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Sistema Cyprus. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Δρ. Μύρια Κκάλη (συνιδρύτρια του Sistema Cyprus).

Το Sistema Cyprus είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην παροχή δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους μέσω της συμμετοχής σε ορχήστρες και χορωδίες. Ο οργανισμός στοχεύει επίσης στην προώθηση του σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό και τη σύνταξη προτάσεων, καθώς επίσης και για την εφαρμογή ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαδραστικών εργαστηρίων και ερευνητικών έργων που θα ωφελήσουν την αποστολή του κάθε οργανισμού.

Επιπρόσθετα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μπορούν να έχουν εμπλοκή στις δράσεις του Sistema Cyprus, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, ή και να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση. Οι μαθητές του Sistema, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο Frederick και να διεκδικούν υποτροφίες σύμφωνα με τα διαθέσιμα σχέδια. Τέλος, το Πανεπιστήμιο θα στηρίζει ποικιλοτρόπως τις ενέργειες και τις δραστηριότητες του Sistema Cyprus.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας. Η φιλοσοφία και οι αξίες που μας χαρακτηρίζουν ως Πανεπιστήμιο ταυτίζονται απόλυτα με αυτές του SistemaCyprus. Είμαι σίγουρη πως οι σημερινές υπογραφές σηματοδοτούν την αρχή μιας όμορφης και καρποφόρας συνεργασίας».

Η Δρ. Νικολέττα Πολυδώρου, αναφερόμενη στη στρατηγική αυτή συνεργασία, σημείωσε «Ένας από τους στόχους μας ως Sistema Cyprus είναι να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ονειρεύονται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το Πανεπιστήμιο Frederick συνδράμει ουσιαστικά στο επόμενο βήμα που είναι τα παιδιά να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Είμαι βέβαιη πως μέσα από αυτή τη συνεργασία, τόσο τα παιδιά του Sistema Cyprus όσο και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick θα αποκτήσουν εμπειρίες ζωής που θα τους καθιστούν εν δυνάμει ενεργούς πολίτες στην κοινωνία».