Είσαι χάκερ; Εκπροσώπησε την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στην αναζήτηση των νέων χάκερ που θα συγκροτήσουν την κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας που θα διεξαχθεί στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο.

Για αυτό το σκοπό πραγματοποιείται ο 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge – CCSC), ο οποίος θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022 και θα αναδείξει τους νικητές που θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα της Κύπρου στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό (European Cyber Security Challenge - ECSC).

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons ενώ το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ανάμεσα στους χορηγούς.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14-25 χρονών. Συγκεκριμένα, αναζητούνται νέες και νέοι (με έτη γέννησης 1997-2008 συμπεριλαμβανομένων) μαθητές και μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνητές/τριες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και hackers. Στον διαγωνισμό ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος και άτομα που είναι αρχάρια ή/και αυτοδίδακτα καθώς θα υπάρχουν και εισαγωγικές ασκήσεις για άτομα χωρίς εμπειρία που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε διαγωνισμό τύπου CTF (Capture the Flag).

Οι διακριθέντες/θείσες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECSC ο οποίος θα διεξαχθεί μεταξύ 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αυστρία. Η κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας θα τύχει σχετικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας από μέντορες-εθελοντές της κοινότητας CyberMouflons, η οποία αναλαμβάνει αφιλοκερδώς, εκτός από την εκπαίδευση των νικητών, την επιλογή τους και τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού.

Η διοργάνωση CCSC22 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου.

Στα άτομα που θα λάβουν τις πρώτες θέσεις στη διοργάνωση θα δοθεί πρόσβαση σε πλατφόρμες εκπαίδευσης των οργανισμών Offensive Security, SCP Academy και Try Hack Me καθώς και τεχνολογικός εξοπλισμός από την εταιρεία Robo.com.cy.

Εκτός από το Πανεπιστήμιο Frederick, χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Adacom Cyber Security, η Deloitte, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, η Grant Thornton, η KPMG, η Odyssey Cybersecurity, η Oracle Academy, το Try Hack Me, το Πανεπιστήμιο UCLan, η Silensec και η XM.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://www.ccsc.org.cy ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Τουμαζή Τουμαζή, Λειτουργό Προγραμμάτων του CCS (τηλ. 22340541, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 14 Μαΐου.