Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου μας στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο για τον χρόνιο πόνο

 Συμμετέχουν η Δρ Ευανθία Ασημακοπούλου και ο Δρ Χαράλαμπος Τριάντης

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα «Χρόνιος πόνος – νευροπαθητικός και καρκινικός: από τη διάγνωση στη διαχείριση», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) στη Λευκωσία.

Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κύπρο με τη συγκεκριμένη θεματολογία και σε συνδιοργάνωση με τα δύο κρατικά και τρία ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανάμεσά τους το Πανεπιστήμιο Frederick.

Με διεπιστημονική προσέγγιση στο θέμα του χρόνιου πόνου, το συνέδριο θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες εξελίξεις σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, επιδιώκοντας να συμβάλει στην αναθεώρηση τεκμηριωμένων τρόπων αντιμετώπισης και στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση του χρόνιου πόνου. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής των ατόμων που υποφέρουν.

Η Δρ Ευανθία Ασημακοπούλου, Λέκτορας στο Τμήμα Νοσηλευτικής, και ο Δρ Χαράλαμπος Τριάντης, Επίκουρος Καθηγητής και Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ανάμεσα σε 27 καταξιωμένους ομιλητές με ακαδημαϊκό και κλινικό υπόβαθρο στο πεδίο του χρόνιου πόνου. Στην ομιλία της, η Δρ Ασημακοπούλου, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, θα μιλήσει για τη «Διαχείριση του χρόνιου πόνου σε ασθενείς μετά από παρατεταμένη νοσηλεία» ενώ ο Δρ Τριάντης θα αναφερθεί στη «Φαρμακευτική διαχείριση ασθενών με νευροπαθητικό πόνο».

Στο συνέδριο θα λάβουν, επίσης, μέρος 180 επαγγελματίες υγείας από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Cyprus Pain Clinic, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://painconferencecyprus.com/.