Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου δέχονται αιτήσεις για φοίτηση στο νέο εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in EU Law) που προσφέρουν από κοινού.

Η υποβολή των αιτήσεων από υποψήφιους/ες φοιτητές/τριες γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου έως την 31η Μαΐου 2022 και ώρα 11:59 π.μ. Για την εισαγωγή των φοιτητών/τριών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής της αίτησης. Στην επιλογή των φοιτητών/τριών θα προηγηθούν όσοι/όσες έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαχθέντων και των απορριφθέντων ανά Πρόγραμμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 4η Ιουλίου 2022.

Το εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών απευθύνεται σε νομικούς και δικηγόρους σε Ελλάδα και Κύπρο και σε στελέχη εταιρειών, φορέων και οργανισμών τους οποίους αποσκοπεί να εφοδιάσει με τα απαραίτητα προσόντα για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Καλύπτει ολοκληρωμένα ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ενώ, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις της ΕΕ, δεν περιορίζεται σε θέματα οικονομίας, εμπορίου και ενιαίας αγοράς αλλά καλύπτει ποικίλους άλλους τομείς όπως το περιβάλλον και η ασφάλεια. Παρέχει θεωρητική και πρακτική νομική ανάλυση ως εργαλεία για την ερμηνεία του Ευρωπαϊκού Δικαίου, και, αν και σχεδιασμένο για νομικούς, δεν αποκλείει συναφή επιστημονικά πεδία.  

Το πρόγραμμα προσφέρεται εξ αποστάσεως. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι ενάμιση (1,5) ακαδημαϊκό έτος ή τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι 90 ECTS. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά εγγραφής πατήστε εδώ.

Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους καταβολής της οικονομικής συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.